péntek, november 27, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Elektronikaihulladék-begyűjtés: Elkezdődött az újrahasznosító kampány

Üvegektől és elektronikai hulladéktól szabadulhat meg a lakosság a következő napokban. A térségi hulladékgazdálkodó vállalat újrahasznosítását célzó kampányát ezúttal nemcsak Csíkszeredában, hanem a környező falvakban is megszervezték. Tegnap, azaz az első napon, Csíkcsicsóban, Ma­dé­fal­ván, Csíkrákoson és Csík­szent­mi­hályon fogtak hozzá a hulladékgyűjtéshez.

Nagyon sokan éltek az Eco-Csík Kft. és az S.L.C. Kft. által kínált lehetőséggel, már az első napon több tonna üveg gyűlt össze és nagyon sok elektromos kacat is. Csík­csicsóban a déli órákban már 1836 kg tiszta, újrahasznosítható üveg gyűlt össze, amelynek száma a délutáni órákra megsokszorozódott. Több elektromos hulladékot is összegyűjtöttek a helyszínen: használt mosógépeket, hűtőszekrényeket, már nem működő televíziókat, leginkább nagyobb méretű elektronikai cikkeket.
− Az elmúlt gyűjtések eredményeire alapozva, a legtöbb hulladékot valószínű, hogy most is 16 és 17 óra között fogják hozni, ilyenkor a napi leadások háromszorosa is összegyűlhet – vélekedett Korona Bernadett, a hulladékgyűjtő kampány egyik felelőse.
Fontos tudnivaló, hogy pénzjuttatás a beváltandó hulladékokért csak annak jár, aki megfelelően megtisztítva, a zárókupakokat eltávolítva adja le, ellenkező esetben nem áll módjukban átvenni az oda szállított, csomagolóanyagként használt üvegeket.
A következő napokban is folytatódik a hulladékgyűjtés: ma Csíkszentkirályon, Csíkszent­im­rén, Csíkszentsimonban és Tusnádon várják az újrahasznosítandó üvegeket és elektromos kacatokat reggel 10 és délután 17 óra között a községek központjában.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb