Elegük van a boldogfalviaknak a más szemétjéből

Térfigyelő kamerákat szereltettek fel

257

Sokadszorra takaríttatja el idén a felsőboldogfalvi polgármesteri hivatal önköltségen azt a tetemes mennyiségű illegális hulladékot, amit a 131-es megyei úton, a patakfalvi parkolóban tesznek le a más településről érkező, (egyelőre) ismeretlen személyek. Megelégelték az áldatlan állapotot, bekamerázták a terepet, jelentették a hatóságnak.

Több tonna hulladékot szedtek össze. Tarthatatlan Fotó: Felsőboldogfalva Polgármesteri Hivatal

Kibelezett televízió, számítógép, nyomtató, mobiltelefon, ruhanemű, autógumi, műanyag palackok, festékesvödör, kimustrált kerti lámpa, törött mosdókagyló – felsorolni sem lehet annak a hatalmas hulladékhegynek a tartalmát, amit ismeretlen személyek „felejtettek” a Patakfalva és Kénos között vezető 131-es megyei úton levő pihenőhelyen. A felsőboldogfalvi önkormányzat intézkedett: hétfőn délután az RDE Hargita Hulladékgazdálkodási Rt.-vel együttműködve elszállíttatta a többtonnányi illegális szemetet.
– Nem ez az első eset, idén már többször takarítottuk ki a parkolóhelyet. Hiába volt ott a konténer, üresen állt, mellette pedig a halom nőtt. Két-három héttel ezelőtt kimentünk, akkor is ott állt egy autó, két zsák szeméttel megrakva. Amikor meglátott, elhúzott, de utána visszament és lerakta a pakkot, és nem ő volt az egyetlen, aki ide hordta a szemetét. Ez csak az egyik helyszín, ami szem előtt van, de hogy mi lehet a patak mellett, ahová el sem jutottunk, arról nem is jó beszélni. Ez egy tranzit útvonal, és egészen biztosak vagyunk benne, hogy a szemét nem a községből kerül oda, hanem mások miatt szenvedünk és fizetjük a szemétszállítást a zsebünkből. Nagyon elegünk van már ebből az áldatlan állapotból. Fellépünk, hogy véget vessünk annak, ami itt folyik. Korábban is találtunk olyan iratokat a szemétben, ami nyomra vezetett Oklándon, most is voltak a kupacban olyan számlák, amelyek alapján azonosítani lehet a tettest. A feljelentést meg is tettük a környezetvédelmi ügynökségnél. A parkolónál pedig négy darab éjjel is „látó” térfigyelő kamerát szereltünk fel – részletezte Sándor József, Felsőboldogfalva község polgármestere.
Az elöljáró elmondása szerint azért is tűrhetetlen a helyzet, mert amíg előző években elég volt a terepet tavasszal és ősszel megtisztíttatni, addig idén nem volt elég a két alkalom, mert az illegális hulladékszállítók miatt folyamatosan kellett takaríttatni a terepet.
A július 23-i, hétfői szemétügyről képes beszámolót a fel­ső­boldogfalvi hivatal, videót pedig az akciónál jelen levő UTCA – Udvarhelyért Tesszük Civil Akciócsoport közösségi oldalán lehet találni.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.