Elégedettek Rossival

Csányi: a válogatott megtalálta emberét

26

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke elégedett a válogatott vezetőedzőjének, Marco Rossinak az eddigi munkájával. Az elnök az M4 Sportnak adott interjúban kifejtette, hogy hosszú távon számolnak az olasz szakemberrel.

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, Csányi Sándor az M4 Sportnak adott interjút, amiben elmondta, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitányára, Marco Rossira hosszú távon számítanak. „Régóta Magyarországon élt, ez is mellette szólt. Ismer minden játékost, aki Magyarországon játszik, és nemcsak a felnőtt keretekben, hanem az utánpótláscsapatokban játszó jobb játékosokat is figyelte” – nyilatkozta Marco Rossi kinevezéséről Csányi Sándor, aki amondó, hogy az olasz szakember személyében a válogatott „megtalálta emberét”.
„Nagyon fontos, és szeretném hangsúlyozni, hogy semmiképpen sem szeretnék felmentést adni egy esetleges sikertelen szereplés alól, de Marco Rossi munkájára hosszú távon számítunk. Úgy érzem, hogy olyan kapitányt találtunk, aki valóban mindenkinek élvezi a bizalmát, és az is biztos, hogy felkészült edző, és minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy sikeresek legyünk” – tette hozzá.
Az MLSZ elnöke szerint sokat profitálhat abból a magyar női labdarúgás, hogy jövőre Budapesten rendezik a női Bajnokok Ligája döntőjét.
„Először fordul elő, hogy nem a férfidöntővel egy héten és egy helyen rendezik, hanem külön. Örülök neki, hogy ezt megnyertük, hiszen ez is egy nagy lökést adhat a lányoknak, hogy érdeklődjenek a női labdarúgás után. A bajnokság színvonala is emelkedik, és végső soron a válogatott sorsa is a klubok kezében van, hiszen az MLSZ-nek nincsenek játékosai, a labdarúgókat a klubcsapatok nevelik, képzik. Azaz, ha nincs erős bajnokság, nincsenek erős klubok, akkor sajnos nincs erős válogatott sem.”

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek