2021, január 20, szerda.
custom_html_banner1

Elégedettek az eredménnyel Gyergyószéken

Sajtótájékoztatón értékelte Barti Tihamér Gyergyó-területi RMDSZ-elnök, Bende Sándor képviselő és Csergő Tibor András gyergyószentmiklósi polgármester a hétfőn a parlamenti választás helyi eredményeit. Több voksot szereztek mint az önkormányzati választáson, elégedettek az eredménnyel.

A jól körvonalazódó, de nem végleges adatok ismeretében tegnap délelőtt köszönetüket fejezték ki a gyergyói elöljárók a választáson való részvételért.

– Meg szeretném köszönni a gyergyószéki választóknak hogy eljöttek szavzani. Az őszi helyhatósági választásokhoz képest több szavazatot kapott az RMDSZ amit mi pozitívumként értékelünk. A gyergyószékiek megmozdultak a magyar összefogásért és fontosnak tartották, hogy a magyarságnak képviselete legyen Bukarestben – összegezte Barti Tihamér gyergyószékei RMDSZ-elnök a választás eredményét. A politikus köszönetet mondott mindenkinek aki a választás sikeréhez hozzájárult.

Hozzátette: a következő négy év feladata a számukra bebizonyítani, hogy értékelik a szavazók hozzájárulását. A térségben 37.88 százalékos részvételi arányt jegyeztek, ez magasabb mint a megyei átlag. 

Gyergyószentmiklóson 5106 szavazó járult az urnákhoz, az arány az országos átlaghoz közelít a 30.93 százalékos részvétellel, fölényes RMDSZ győzelemmel.

– Mostmár elmondhatjuk, hogy nemcsak Gyergyószéken de Gyergyószentmiklóson is erős az RMDSZ szervezete. A következő négy évben tovább fog erősödni – fogalmazott Csergő Tibor András, a város polgármestere.

 Gyergyószéket Bende Sándor képviselheti a parlamentben a következő négy évben is.

– A munkát amit elkezdtünk, ahogy a kampányban is ígértük, folytatni fogjuk. A jelenlegi politikai paletta bizonyos gondokat vetít előre hiszen furcsa helyzet lalakult ki a parlament összetételével kapcsolatban – mondta Bende Sándor képviselő utalva az AUR (szélsőségesen nacionalista, magyarellenes párt) megjelenésére a képviselőházban.

Az újrázó képviselőjelölt szerint nem lesz könnyű a következő négy év a parlamentben, de a bebizonyítják a választópolgároknak, hogy érdemes volt elmenni szavazni. Köszönetet mondott azoknak is akik otthon maradtak, hiszen rávilágítottak arra hogy van még tennivaló a mozgósítás terén. Bende Sándor azt is elmondta, a maroshévízi rendőrség figyelmeztetésben részesítette mivel közösség oldalán úgy fogalmazott, „a magyar összefogásra” adta le a voksát, ezt pedig a kampánycsend megsértéseként értékelte a hatóság.

 


Kapcsolódó cikkek:

14,322RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb