Elég volt a gödrökből!

Új szabályok vonatkoznak az útburkolat helyreállítására

92

Udvarhelyen ma már nincs olyan utca, amelyik legalább egy helyen ne lenne feltörve, frissen ásott vagy félig betemetett gödrök nehezítik a közlekedést. A városháza megelégelte a helyzetet, a hét elején munkamegbeszélésre hívta az érintett feleket.

Egy gödör eltűnik, egy másikat kiásnak. Láncreakció a gázvezetékek mentén Fotó: udvarhely.ro

A polgármesteri hivatal műszaki igazgatója, Fülöp-Székely István és Jakab Attila városmenedzser a Delgaz Grid, a Viking Serv Kft., a Harvíz Rt. és a helyi rendőrség képviselőivel találkozott – tájékoztatott Zörgő Noémi városházi szóvivő. A műszaki igazgató ismertette azokat a feltételeket, amelyeket az érintett cégek és intézmények részéről elvár a városháza. Ennek értelmében a jelenlegi 30 napról 10 napra csökken a gödrök visszaállítási ideje. Amennyiben az aszfalt feltörésére a téli időszakban kerül sor, ideiglenes megoldásként kötelező lesz a hidegaszfalt vagy beton használata a gödör betöméséhez mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi a melegaszfaltos helyreállítást.
A munkálatokat végző cégeket ismételten kérte Fülöp-Székely István, hogy minél hamarabb orvosolják a városban uralkodó helyzetet. Albert Csaba, a Viking Serv Kft. igazgatója kijelentette, hogy jól haladnak a munkával, és amennyiben az időjárás is engedi, akkor e hét végére egyetlen gödör sem marad betömetlen. Jelenleg naponta 25 tonna melegaszfaltot használnak fel, hétfőn például 32 helyen tették rendbe az útburkolatot. Igen ám, de a vezetékek ellenőrzése nem áll le, és a gázvállalat újabb sürgősségi munkát jelentett be, ezúttal a Templom utcában, a Lejtő utcában két helyen, a Hunyadi János és a Kuvar utcában ásnak. A vállalat azt ígéri, hogy az újabb gödröket legkésőbb május 24-ig visszatömik, leaszfaltozzák.
Ugyanakkor folytatódik a Delgaz Grid által végzett teljes felújítás, azaz vezetékcsere a Sas, a Mező, a Lejtő, a József Attila, a Kút és a Bartók Béla utcában. A polgármesteri hivatal tájékoztatása szerint mind a Lejtő, mind pedig a Mező utcában a fővezetékre való csatlakozáshoz olyan korszerű gépet használ a kivitelező cég, amelynek köszönhetően nem kell feltörni minden csatlakozásnál az aszfaltréteget, hanem az úttest alatti fúrással végzik el a bekötéseket.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek