Eldől az alsóház első helye

97

Pénteken és vasárnap egy páros meccs erejéig újfent összeméri erejét a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, ezúttal a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóházában. A tét az első hely megszerzése, továbbá abból a szempontból is fontos lehet, hogy mely csapat indulhat lélektani előnyből a rájátszásra.

Az alsóház első helyéről dönt a páros rangadó Fotó: László F. Csaba / Archív

Zárul a jégkorong Erste Liga középszakaszának alsóháza is a hétvégén, amely egy erdélyi rangadót tartogat a nézők számára. A tét az alsóház első helyének megszerzése, amely harcban a Brassói Corona kétpontos előnyre tett szert a Csíkszeredai Sportklubbal szemben. A felek pénteken 18.30-tól Brassóban, míg vasárnap 18 órától Csíkszeredában mérik össze erejüket.
A képlet nagyon egyszerű csíki szempontból: nem szabad két pontnál többet veszítsen a Sportklub a páros meccs alatt, ha meg akarja nyerni a középszakasz alsóházát. Ehhez viszont a kék-fehérek játékuk szinte minden elemében javulniuk kell és minden bizonnyal az elmúlt időszakban mutatott teljesítmény nem lesz elég. A számtalan tét nélküli összecsapás – a január 8-i Fehérvár ellen idegenben elveszített hosszabbításos vereség óta – alaposan rányomta a bélyegét a csapatra, és hullámzó játékot mutatnak. Ez idő alatt 12 olyan találkozót játszottak, amelyek érdemben nem befolyásolták a pozíciójukat és ezt mindenképpen feledtetni kellene. Másrészt egyértelmű jelzést kell adni a felsőház csapatainak, hogy a Sportklub mindenki számára kemény dió lesz a rájátszásban.
Ugyanezen cél vezérelheti a Cenk alattiakat is, akik az edzőváltás óta szépen menetelnek. Július Pénzes vezetőedző alaposan felrázta csapatát: folyamatosan alakítja sorait, és mostanra úgy tűnik megtalálta az ideális összeállításokat. Az erdélyi rangadó sokszor viszont képes feledtetni a formát vagy épp az erősorrendet, és rendre szikrázó összecsapások alakulnak ki. Ezúttal is ez várható.
– Minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy győzni akarunk, és ez ezúttal sem lesz másként! – kezdte mondanivalóját Leo Gudas, a csíkiak mestere.
– Minden egyes Brassó elleni meccs rangadó, és ennek tükrében kemény munkát várok a fiúktól. A Ferencváros ellen számtalan helyzetet kihagytunk, ami benne van a pakliban, de ezt a luxust most nem engedhetjük meg.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek