Elbírálták az Élmény Alap pályázatait: Álmokból valóság

15

Kilenc kezdeményezéssel jelentkeztek idén gyergyói fiatalok az Élmény Alap pályázati kiírására, közülük heten kaptak támogatást álmaik megvalósításához. A 2017-ben, Erdélyi Róbert vállalkozó által útjára indított támogatói rendszer jövő évi pénzalapjához bárki hozzájárulhat, aki a decemberi városnapok alkalmával részt vesz azon a jótékonysági vacsorán, amelynek bevételével a közösség fiataljait támogatják.

Bemutatták a projektjeiket                                                     Fotó:Gyergyói Közösségi és Szociális Erőforrásközpont

A tehetséggondozó program idei kiértékelőjén a kezdeményező csapat és a kuratórium tagsága – Csibi Márti, Dániel Botond, Gereöffy Imola, Molnár Judith és Pál Levente – hét kezdeményezés támogatása mellett döntött. Egyéni kategóriákban Berszán-Árus Dániel rajz-, Bajkó Hanna pedig lovas felszerelésre, Elekes Péter továbbképzésre kapott anyagi támogatást az Élmény Alap programban. Több ifjúsági kezdeményezést, megvalósításra váró ötletet is bemutattak, melyek közül a Teddy Queen zenekart nagylemezük kiadásában, az Ifjúsági madarász csoportot felszerelések vásárlásában, a Gyergyószentmiklósi Vöröskeresztet elsősegélynyújtó-program létrehozásában, a Szín-kron csoportot pedig hangtechnikai eszközök vásárlásában támogatják. A kuratórium összesen 7500 lejt osztott szét a pályázók között – közölte érdeklődésünkre Menyhárt Helga, az erőforrásközpont kommunikációs munkatársa.
A közösségi pénzalapból továbbra is szeretnék támogatni, alkalmi ösztöndíjakkal segíteni azokat a tehetséges gyergyói fiatalokat, akik álmaik valóra váltásával nemcsak önmagukat, hanem közösségüket is gazdagítják, befektetett munkájukat a közösség javára fordítják. A jövő évi pályázatok pénzalapját a Szent Miklós Napok ideje alatt szervezett jótékonysági vacsorával szeretnék biztosítani a kezdeményezők. A december 4-én este 19 órától, a Szilá­gyi étteremben tartandó eseményre várják mindazokat a gyergyószéki és innen elszármazott egyéneket, vállalkozókat, akik segíteni szeretnék a fiatalok tehetséggondozását, közösségi kezdeményezéseit.
Az est megálmodója és főtámogatója Erdélyi Róbert, aki a jótékonysági akcióhoz különleges gasztronómiai élményt is kínál: a budapesti Beef Heaven by Tuning csapatának ínyencségeit.
A jótékonysági vacsorán való részvétel előzetes jelentkezéshez kötött: az érdeklődőknek az elmenyalap@eroforraskozpont.ro e-mail-címen kell jelentkezniük november 27-ig.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek