Elbírálták az egyháztámogatási pályázatokat – Az identitás gyökere az egyház

156

Az egyháztámogatási programról tartott sajtótájékoztatót tegnap Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Kiemelte, nagy hangsúlyt fektetnek az olyan projektek támogatására, amelyek a közösség javát szolgálják.

Összesen 237 pályázat érkezett Hargita Megye Tanácsa egyháztámogatási programjának kiírására, amelyekből 149 felelt meg az előírásoknak – jelentette be tegnapi sajtótájékoztatóján Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint mondta, ott érdemes támogatást biztosítani, ahol a közösség összefog, az elsődleges szempont pedig olyan cél megvalósítása, amire igény van az adott térségben.
Hargita Megye Tanácsa a pályázatok támogatásával nemcsak a templomok javítására fekteti a hangsúlyt. Borboly Csaba kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartják az olyan ifjúsági táborhelyek támogatását, amelyeket az egyház működtet. Emellett hozzájárulnak a harangok automatizálásához, a műemlék templomok fűtésrendszerének kiépítéséhez, valamint a ravatalozók korszerűsítéséhez is.
Az elnök úgy fogalmazott, identitásunk gyökere az egyház, és ápolnunk kell a kultúrát, hiszen abban van a vonzerő. A támogatást a felekezetek között is igyekeznek arányosan megosztani. Negatívumként említette azt a tényt, hogy több mint száz pályázatot nem tudtak támogatni.
Lukács Levente szerződésfelelős elmondta, legtöbb esetben a bürokrácia hátráltatja az elbírálást. De visszatérő gond az is, hogy a pályázók figyelmetlensége miatt nem támogatható a benyújtott tervezet.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek