Elbírálták a szakmai egyesületek pályázatait

Döntött a Vidékfejlesztési Egyesület

42

Gyümölcsfeldolgozó, valamint méhész és gyógynövényes szakmai egyesületek támogatásáról döntött a napokban Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.

Elbírálták a beérkezett pályázatokat és a gyümölcstermesztőknek, és a szakmai szervezeteknek felajánlott vissza nem térítendő támogatás összegéről is döntött a napokban tartott pályázatkiértékelő ülésén Hargita Megye Tanácsának Vidékfejlesztési Egyesülete.
Mint megtudtuk, a gyümölcs- és zöldségtermesztéssel és -feldolgozással foglalkozó egyesületek közül a gyergyócsomafalvi Fenyőalja Turisztikai és Hagyományőrző Egyesület pályázott és nyert 14.731 lejt csomagolóanyagok – befőttesüvegek, sziruposüvegek –, valamint címkék beszerzésére.
A Vidékfejlesztési Egyesület tavaszi kiírására jelentkező szakmai egyesületek közül négy szervezet támogatásáról döntöttek. A lókodi Erdélyi Gyógynövénykert Egyesület a Lókodi Gyógynövényes Nyílt Napok szervezésére kapott 1400 lejt, amit a meghívottak szállására és díjak beszerzésére fordítanak. A nagygalambfalvi Székely Herbárium Egyesület magyarországi tapasztalatcserére készülve a szállítási költségek társfinanszírozására pályázott: a célra elnyert 6300 lej felhasználásával Bács-Kiskun megyei gyógynövényeseket keresnek fel.
Támogatásra számíthat az őszi mézfesztiválok szervezési költségei kapcsán az Örösi Méhészegyesület és a Romániai Méhészek Hargita Megyei Fiókszervezete is: előbbinek a Székelyudvarhelyi Mézes Napok szervezési költségeibe pótolva 7438 lejt, utóbbinak a Csíkszeredai Mézfesztivál szervezési költségeihez hozzájárulva 6615 lejt juttatnak.

Domján Levente

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek