El a kezekkel a távirányítókról!

251

Még csak hatot kell aludni és kezdődik. Még csak hat nap, és férfikezekbe kerülnek a tévé-távirányítók. Nincs több nőisorozat-nézés a délutáni, a kora és késő esti órákban, hiszen egy hónapig a labdarúgásé lesz a főszerep. Hat nap múlva rajtol Oroszországban a labdarúgó-világbajnokság. Onnantól pedig a focikedvelők kezébe kerülnek a távirányítók.
A statisztikák azt mutatják, hogy a focivébék előtt hirtelen megugrik a tévévásárlások száma. Sort ugyan nem láttam még Csíkszeredában egyetlen elektronikai terméket forgalmazó üzlet előtt sem, de feltételezem, hogy a hétvégén azért szép számban adnak el majd tévét a szakboltok. Azt viszont láttam az egyik ilyen üzletben, hogy óriási készletet halmoztak fel lapos, okos, kis és nagy méretű tévékből. Biztos nem azért, mert nincs kereslet rá.
Nem vagyok a délutáni órákban tévéző típus, de már jó ideje emlegetem otthon, hogy kezdődik a foci vébé, és hogy az eseményre ne csak én, hanem a család többi tagja is készüljön fel testileg és lelkileg is. Nem mindenki örült a családban, hogy hétköznapokon délután háromtól ötig, este hattól nyolcig, majd kilenctől tizenegyig nem számíthatnak rám, hétvégénként akár már délután egytől este tizenegyig a képernyőt bámulom, amint huszonkét ember fut összevissza a pályán egy labdát kergetve.
Biztos vagyok benne, hogy a meccsek ideje alatt megtelnek a kocsmák, teraszokon is lehet majd követni a találkozókat. Ez történt ugyanis két éve az Európa-bajnokság alatt is, igaz, akkor volt, kinek szurkolni: Magyarországért szorítottunk. Most viszont sem a magyarok, sem a románok nem lesznek jelen az oroszországi eseményen.
Nekem nincs kedvenc labdarúgócsapatom. Én magáért a játékért, a szép fociért néztem eddig is és nézem majd meg a meccseket a vébé alatt is. Nem szurkolok senkinek, sem csapatnak, sem játékosnak. De biztos vannak, akik a braziloknak, az argentinoknak, a spanyoloknak, a portugáloknak, a németeknek, vagy valamelyik másik válogatottnak szurkolnak a vébé során. Azért kíváncsi vagyok, lesz-e Csíkban olyan személy, aki az izlandi vagy panamai válogatottnak szurkol majd.
A lényeg, hogy csütörtöktől július 15-ig napi nyolc-tíz órán át a foci lesz a főszereplő a tévében. Romániában az állami tévétársaság közvetíti a meccset élőben. Az összeset.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.