Együttműködő önkormányzatok

Hargita Hegység Fejlesztéséért Egyesület

46

Az új EU-s finanszírozási időszakra való közös felkészülésre biztatta az önkormányzatokat és a közösségi fejlesztési társulások vezetőit Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a Hargita Hegység Fejlesztéséért Egyesület, valamint a Hargita Közösségi Fejlesztési Társulás (ADI) tegnapi közgyűlésén Homoródfürdőn.

Tisztújító közgyűlést tartott tegnap Homoródfürdőn a Hargita Hegység Fejlesztéséért Egyesület, a szervezet elnökévé Borboly Csabát választották.
Az újonnan megválasztott egyesületi elnök hangsúlyozta, az önkormányzatok vezetői nagy kihívás előtt állnak, tekintve, hogy a kormányzati támogatási lehetőségek elapadóban vannak, az új EU-s finanszírozási időszak pedig a nagyobb városok beruházásainak kedvez. Ezért Hargita Megye Tanácsa a megye minden pályázati tervét egy platformon gyűjti, amelyet majd továbbítanak a Központ Fejlesztési Régiónak.
– A Hargita-hegységet együtt kell fejlesztenünk. Összefogásban lehet fejleszteni úgy, hogy ne tegyünk kárt a természetben, illetve olyan beruházások valósuljanak meg, amelyek munkahelyeket teremtenek, és jövedelmet biztosítanak a területtulajdonosoknak. A mai közgyűlésen eldöntöttük a stratégiai célokat, ez mindannyiunk közügye – tette hozzá az elöljáró.
Bíró Barna Botondot, Hargita Megye Tanácsának alelnökét a Hargita ADI elnökévé választották a jelenlévők. Az új elnök szerint a következő időszak kihívása megtalálni a megye számára azokat a kitörési pontokat, együttműködési lehetőségeket, amelyekkel a megye turizmusa fejleszthető.
A fejlesztési társulás Kencse Elődöt, Csíkszentimre polgármesterét választotta alelnökének, Mik Józsefet, Borszék polgármesterét titkárnak, valamint Gergely Károlyt, Gyimesközéplok polgármesterét és Nagy Attilát, Zetelaka polgármesterét tagnak.

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.