Együttműködnének a juhosokkal

66

A térségbeli kisvágóhidak létesítése, a pásztorképzés, illetve a bakancsos turistákat veszélyeztető pásztorkutyák kérdése is szóba került a megyei önkormányzat és a Hargita megyei juhtenyésztő egyesületek képviselőinek január 26-i csíkszeredai, megyeházán lezajlott találkozóján – számolt be a megyei tanács sajtószolgálata.
– Ahogy eddig, Hargita Megye Tanácsa a továbbiakban is számos programon keresztül támogatja a jó kezdeményezéseket és azt a hasznos tevékenységet, amit a juhtenyésztők végeznek – hangoztatta a találkozón Borboly Csaba, a megyei önkormányzat elnöke. Kiemelten foglalkoztak az egyeztetés során a pásztorképzések mielőbbi beindításával, melyről az elmúlt időszakban már több megbeszélésre is sor került az érintett felekkel. – Tény és való, hogy nagy szüksége lenne a térségnek erre a képzésre, hiszen mindnyájan tudjuk, azok a pásztorok, akik még elhivatottan végzik ezt a munkát, lassan mind kiöregednek – mondta Baló István, a Hargita Megyei Juhtenyésztők Egyesületének elnöke.
A megbeszélésen szó volt a medvék elszaporodásának problémájáról is. – Arra kérem az egyesület tagjait, segítsenek abban, hogy lépésre bírjuk a vadászegyesületeket az ügy kapcsán. Számíthatnak a támogatásunkra, és a veszélyes egyedek beazonosításában is szívesen besegítünk – hangsúlyozta a megyei tanács vezetője. Hozzátette, megoldást kell találni a hegyi turistaösvények biztonságossá tételére is, hiszen a turisták komoly profitot hozhatnának az esztenáknak is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek