Együttműködéssel javítanák a szakoktatást

69

Szakoktatásról tárgyaltak és gyárlátogatást is tartottak Gyer­gyószentmiklóson Hargita Megye Tanácsának szervezésében. Mint ismert, a témában már többször egyeztettek, gazdasági konferencián és fórumon is szó volt már a szakoktatás érdekét szolgáló teendőkről.

Termelő egységet kerestek fel az önkormányzati vezetők és a pedagódusok
Termelő egységet kerestek fel az önkormányzati vezetők és a pedagódusok

A megyei tanács és a városvezetés képviselői, Gyergyó környéki pedagógusok, a főtanfelügyelő és vállalkozók egyeztettek szerdán a szakoktatásról Gyer­gyószentmiklóson – számolt be közleményben a megyei önkormányzat sajtószolgálata. A jelenlevők gyárlátogatásra mentek egy textilipari egységbe, azért, hogy az iskolaigazgatók és Görbe Péter főtanfelügyelő személyesen tájékozódhassanak a munkakörülményekről, megbeszél­jék a gyakorlati lehetőségeket. A gyárlátogatást követő egyeztetésen szóba került egy együttműködési protokoll megfogalmazása, amelyet a tanfelügyelőség, helyi vállalkozói szervezetek, az iskolák, a helyi, valamint a megyei önkormányzat írna alá. A protokoll tartalmazná, hogy ki mivel támogatná a minőségi szakoktatást. A vállalkozói szervezetek is – mint azt az Arbor Vállalkozók Szövetségének vezetősége is megerősítette – részt vállalnának abban, hogy gyárlátogatásokat szervezzenek, lehetőséget biztosítsanak szakmai gyakorlatra és a diákmunkára – összegezte Barabás Csaba, a megyei tanács beruházásvonzási irodájának vezetője.
Hozzátette: Hargita Megye Tanácsa elkötelezett, hogy az iskolaigazgatók és a vállalkozók hasonló jellegű igényeit támogassa, ezért várják a megye minden részéről a kezdeményezéseket, megkereséseket.
– A fő cél a vállalkozók és az oktatási intézmények együttműködése. Hargita Megye Tanácsa szorgalmazza és kiemelten kívánja támogatni azokat az oktatási intézményeket, amelyek a helyi munkapiacra termelnek munkaerőt, és ebbe a tervbe szeretnénk bevonni a helyi vállalkozókat is – nyilatkozta a téma kapcsán Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek