Együttműködés négy megye között

34

Hargita, Kovászna, Maros és Brassó megyei vadásztársulások képviselői és elöljárók tanácskoztak tegnap Brassó Megye Tanácsának székhelyén. A jelenlevők egyetértettek abban, hogy tarthatatlan a helyzet a túlszaporodott és a lakóterületekre bejáró medvék miatt, ennek orvoslására négymegyés munkacsoportot hoztak létre.

A környezetvédelmi minisztérium nem lép fel elég hatékonyan a kártérítés, a megelőzés és a helyzet orvoslása érdekében. Vissza kell állítani a prevenciós kvótát – hangzott el a tanácskozáson, amelyen részt vett Borboly Csaba, Tamás Sándor és Adrian Ioan Vestea, Hargita, Kovászna, illetve Brassó Megye Tanácsának elnöke, valamint Kelemen Atilla Maros megyei RMDSZ-es képviselő és Ovidiu Ionescu, a brassói erdészeti kutatóintézet igazgatója.
A tanácskozáson az a döntés született, hogy munkacsoportot hoznak létre, amelyben minden érintett fél képviselteti magát, és rendszeresen találkoznak azért, hogy javaslatokat fogalmazzanak meg, és nyomást gyakoroljanak a környezetvédelmi minisztériumra, hogy hatékonyan lépjenek fel a kérdésben.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek