Együtt imádkozzák a Miatyánkot: Közös könyörgésre hív Ferenc pápa

15

A katolikus egyházfő azt kéri a világ minden keresztényétől, hogy ma délben együtt imádkozzák el a Miatyánkat a vírus terjedésére válaszolva. Ugyanezzel a szándékkal mond imát pénteken este a Szent Péter-bazilika előtti téren, amelybe ugyancsak reméli, hogy sok keresztény bekapcsolódik a kommunikációs eszközökön keresztül, hogy lélekben együtt lehessünk az Úr előtt.

Ferenc pápa az összes keresztény közösséghez szól                                           Fotó forrás: Vatican News

Ferenc pápa a Miatyánk elimádkozására hívja meg a különböző felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy ma délben együtt imádkozzák el a legszentebb imát a Mindenható Istenhez.
A Szentatya a következő felhívást tette közzé a Vatikán weboldalán:
„Ezekben az emberpróbáló napokban, amikor az emberek a fenyegető világjárványtól rettegnek, szeretném javasolni az összes kereszténynek, hogy egyesített hanggal, együtt esedezzünk az Ég felé. Kérem az összes egyház és az összes keresztény közösség vezetőjét, valamint a különféle felekezetekhez tartozó összes keresztényt, hogy imádkozzon a Magasságos, Mindenható Istenhez, és mondjuk el egyszerre azt az imát, amelyet Urunk, Jézus tanított nekünk. Kérek tehát mindenkit, hogy egyrészt mindennap többször is imádkozza el a Miatyánkot, március 25-én, szerdán délben viszont közösen, mindnyájan együtt imádkozzuk. Azon a napon, amikor sok keresztény arra emlékezik, hogy Szűz Mária hírt kap az Ige megtestesüléséről (Gyümölcsoltó Boldogasszony), az Úr hallgassa meg összes tanítványa egy lélekkel mondott imáját, kik a feltámadt Krisztus győzelmének megünneplésére készülnek”.

Rendkívüli Urbi et Orbi áldás március 27-én
Ugyanezzel a szándékkal a szentatya március 27-én, pénteken 18 órától is imát fog vezetni a Szent Péter-bazilika előtti üres téren. Mindenkit arra hív, hogy a tömegkommunikációs eszközökön keresztül lélekben kapcsolódjon ehhez az imához. „Meghallgatjuk Isten igéjét, elmondjuk könyörgéseinket, imádjuk az Oltáriszentséget, mellyel a végén Urbi et Orbi áldást adok, és ehhez hozzákapcsolódik annak lehetősége is, hogy bárki teljes búcsúban részesüljön” – olvashatjuk a pápa szavainak fordítását a romkat.ro katolikus weboldalon. A szentatya arra kér továbbá, hogy maradjunk egyek az imában, figyeljünk a legmagányosabb és legkiszolgáltatottabb emberekre, imádkozzunk az orvosokért, egészségügyi dolgozókért, ápolókért és önkéntesekért. Imáinkban hordozzuk a hatóságok képviselőit, a rendőröket, katonákat, a szenvedőket és mindenkit, aki valamilyen formában érintett.

Barabás Emőke

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek