Együtt egymásért – szentmiklósiakért

111

Adj, és megszületik a csoda! – ezzel a mottóval hirdeti meg idén a gyergyószentmiklósi polgármesteri hivatal az Együtt egymásért – szentmiklósiakért programot. A kezdeményezés célja ezúttal is, hogy közösségi összefogás révén segítsék a szűkös körülmények között élő családokat.

Tavaly sikeres volt, idén is indul az adománygyűjtés
Tavaly sikeres volt, idén is indul az adománygyűjtés

Népszerű volt tavaly az Együtt egymásért – szent­miklósiakért elnevezésű program: az egyházak, civil­szervezetek, helyi vállalkozók és a gyergyószentmiklósi polgárok segítségével akkor több mint háromszáz családnak juttattak tartós élelmiszerekből összeállított csomagot karácsony előtt, s bár a program lezárult, még az ünnepek után is érkeztek kisebb-nagyobb adományok, amelyekből idén húsvétkor újabb félszáz családot tudtak megajándékozni. A kezdeményezést idén is meghirdették, megnyitója ma 17 órától lesz a Sláger Centerben.
– A szentmiklósi életérzést szeretnénk erősíteni, a Szent Miklós-i lelkületű programban a polgármesteri hivatal megteremti a keretet a hátrányos helyzetű családok támogatására, viszont a városlakók feladata, hogy azt pozitív hozzáállásukkal feltöltsék – mondta Nagy Zoltán alpolgármester.
A mozgalom védnöke, Keresztes Zoltán plébános hangsúlyozta, csodák az apró kis örömökből, az odafigyelésből, a mosolyból, a tekintetből születnek, csodát varázsolhatunk, ha tartós élelmiszerekkel, kis ajándékcsomaggal lepünk meg olyanokat, akik nehéz körülmények között élnek.
A felhívásra ezúttal is helyi egyházközségek és 25 civilszervezet kapcsolódott be, és az adventi időszakban, november 28-a és december 19-e között zajlik majd a gyűjtés, mondta el a program irányítója, Gereöffy Imola, a polgármesteri hivatal szociális osztályának vezetője. Hozzátette, ezúttal is egyedülálló idősek, sokgyermekes vagy csak az egyik szülő által fenntartott családok, illetve sérült családtagot nevelők ünnepét szeretnék szebbé tenni. A tavalyihoz hasonló lesz a program menete: szombatonként 9–17 óra között a Sláger Centerben, hétköznap pedig a szociális osztály székhelyén lehet tartós élelmiszert adományozni. A civilszervezetek idén is vállalták, hogy minden szombaton jelképesen „örökbe fogadják” majd a gyűjtőpontot, és mindenki kisebb programmal is készül. Az összegyűlt adományokat idén is a szociális osztály nyilvántartásában szereplő több mint 150 családhoz juttatják el az adventi időszakban.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek