Együtt, egy karban fújják

74

A székelyudvarhelyi Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola 22. alkalommal szervezi meg a Bárdos Lajos–Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztivált. Jól fog szólni.

Archív fotó 1999-ből. Színpadon a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Vegyeskara
Archív fotó 1999-ből. Színpadon a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Vegyeskara

Népszerűsíteni, visszaadni rangját a komoly tradícióval büszkélkedő székely­udvarhelyi kórusmuzsikának – ezzel a szándékkal és céllal indította útjára több mint két évtizeddel ezelőtt az udvarhelyi művészeti szakközépiskola az ifjúsági kórusfesztivált, amely már nemcsak felserdült, nagykorúsodott, de az ifjú felnőttkorba lépett. A hagyományosan háromnapos rendezvény idén csupán kétnapos lesz, de színvonalában semmivel sem kevesebb, mint az előzők.
Hétvégén újra a közös éneklésé és a gyermek- és ifjúsági kórusoké lesz a főszerep. A pénteken és szombaton megrendezett Bárdos Lajos–Palló Imre Éneklő Ifjúság Kórusfesztiválon debreceni, sepsiszentgyörgyi, szászrégeni, csíkszeredai kórusok vesznek részt. A székelyudvarhelyi szervezőket és házigazdákat a Kicsinyek Kórusa, a Felső tagozatosok Kórusa és a Vegyeskar képviseli. A fesztivált dr. Szalay Zoltán előadása nyitja meg pénteken 18 órakor a II. Rákóczi Ferenc utca 5. szám alatt lévő volt Stúdió Mozi teremben. A magyar népdalok – moldvai dialektus című népzenetudományi előadást követően a pusztinai népdalénekes gyermekek, Nyisztor Ilona népdalénekes, valamint a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola diákjai lépnek fel, népdalokkal, népmesékkel szórakoztatják a közönséget.
A gyermek- és ifjúsági kórusok hangversenye szombaton 9.30-kor kezdődik a Művelődési Ház nagytermében. Az első fellépő a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Kicsinyek Kórusa (vezényel: Tifán Csaba-Gáspár), őket követi a debreceni Szent Efrém görög katolikus óvoda, általános iskola és AMI Szivárvány Gyermekkar Kórusa (vezényel Deli Gabriella). A sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum DÓRÉMI Kicsinyek Kórusát Sebestyén-Lázár Enikő, a Dr. Palló Imre Művészti Szakközépiskola Felső Tagozatos Kórusát pedig Boros Beáta vezényli. Következik a Szászrégeni Református Egyházközség Piccolino Gyermekkórusa (vezényel: Banga Gáspár) és a szentgyörgyi Canticum Énekegyüttes (vezényel: Sebestyén-Lázár Enikő). A kórusok versenyét dr. Bodurian János-Aram vezényletével a Dr. Palló Imre Művészeti Szakközépiskola Vegyeskara zárja.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.