Egyszerre nyitják meg kapuikat a tájházak

102

Egy teljes napon át tárt kapuval várják az érdeklődőket a Hargita megyei tájházak. A XII. Hargitai Megyenapok égisze alatt a Hagyományőrzési Forrásközpont és a megyei önkormányzat második alkalommal szervezi meg a Tájházak Napját, május 7-én. Csík, Gyergyó, Gyimes, Kászon és Udvarhely vidékén összesen huszonöt helyszínen várják a látogatókat.

A máréfalvi tájház. Kézműves-foglalkozásokba kapcsolódhatunk be itt is
A máréfalvi tájház. Kézműves-foglalkozásokba kapcsolódhatunk be itt is

Jövő szombaton, május 7-én 9 és 19 óra között a programhoz csatlakozó tájházak, néprajzi gyűjtemények kinyitják kapuikat a nagyközönség előtt. A tájházak felelősei szervezett formában bemutatják a helyi gyűjteményt az érdeklődőknek, majd a látogatók kézműves-tevékenységen vehetnek részt. A gyűjteményfelelősök további kulturális műsorral is színesítik a rendezvényt, így ezen a napon többek között könyvbemutatókra, kiállításmegnyitókra, színdarabokra, néptánc-előadásokra, gasztronómiai bemutatókra is sor kerül.
A Hagyományőrzési Forrásközpont koordinálásával zajló ingyenes program célja felhívni a figyelmet a helyi értékekre és a lakosság körében népszerűsíteni a tájházakat, a néprajzi gyűjteményeket.
A Tájházak Napján Székely­udvarhelyről autóbuszos kirándulást is szerveznek, amelyre péntekig, április 29-ig lehet jelentkezni a 0758–104724-es telefonszámon. Az érdeklődők ellátogathatnak többek közt a székelyszentléleki és a korondi tájházakba, de megtekinthetik a parajdi Sótörő Játszóházat és részt vehetnek a tordátfalvi tájház programjain is.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek