Egyszerre kezdenek

61

Mind a Székelyudvarhelyi Vasas Femina női labdarúgócsapata, mind a Székelyudvarhelyi FK teremlabdarúgó-csapata szeptember második hétvégéjén kezdi meg a soron következő idény küzdelmeit. A lányok Marosvásárhelyen, míg a fiúk Galacon. A másodosztályt megnyerő Csíkszeredai Imperial Wet nem jelentkezett az élvonalba.

A Román Labdarúgó Szövetség soros ülést tartott, és két bajnokság menetrendjével kapcsolatosan döntés született. A női Szuperliga idén is tízcsapatos lesz, amelyben érdekelt a tavalyi negyedik helyezett Székelyudvarhelyi Vasas Femina is. A lányok első meccsüket szeptember 10-11-én játsszák az ezüstérmes Marosvásárhelyi ASA vendégeként, míg a következő fordulóban a tavalyi bronzérmes Navobi Iași-t fogadják. A két újonc, a másodosztályból felkerülő, CSS Târgoviște, illetve a Temesvári CFR.
Egy időben a lányokéval kisorsolták a teremlabdarúgó élvonal menetrendjét is. A bajnokságba 11 csapat nevezett, így páratlan lesz a létszám. A másodosztályt megnyerő Csíkszeredai Imperial Wet, amint várható volt, nem vállalta a megmérettetést, míg a Focșani, illetve a Chiajna kilépett a bajnokságból. A páratlan létszám miatt a Székelyudvarhelyi FK az első fordulóban nem lesz érintett, míg a másodikban a Galaci United vendége lesz szeptember 10-11-i hétvégén. Első hazai meccsére egy hétre rá kerül sor, amikor Resicabánya látogat Udvarhelyre.
A román szövetség kötelezte az idéntől az összes első ligás csapatot, hogy az U19-es korosztályban is vegyenek részt. Itt a 11 első ligás mellett további öt másik klub indít csapatot. A 16 gárdát a tervek szerint regionális szinten elosztják és csoportokba sorolják.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.