Egyszemélyes székely légió: Csak Sofron kapott behívót

48

Azonos csoportban szerepel a magyar és a többségében székely sportolókból álló romániai jégkorong-válogatott az olimpiai selejtezőtorna harmadik körében. Amíg a romániai keretet homály fedi, addig Jarmo Tolvanen már keretet hirdetett.

A felkészülés egyik lépcsője az áprilisi világbajnokságra

Olimpiai selejtező tornára készül a magyar jégkorong-válogatott, ennek keretét már kihirdették. A 2019/2020-as idényben két válogatott EIHC-tornán vett részt a magyar jégkorong-válogatott, és mind a lengyelországi, mind a budapesti küzdelmek során több székelyföldi sportoló is helyet kapott a magyar válogatottban.
A február 6–9. között Not­tinghamben sorra kerülő tornára ezúttal csak egy székelyföldi sportoló kapott meghívót a MAC Újbuda játékosának, a csíkszeredai születésű, Sofron Istvánnak a személyében.
A február 6-tól 9-ig tartó viadalra három kapus, hét hátvéd és 13 csatár kapott meghívót. A keretbe hat magyar klub ad játékost, mellettük három légiós szerepel a tornán, köztük az Egyesült Államokban játszó Papp Kristóf először.
Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese sorrendben az észt, a többségében székelyföldi játékosokból álló romániai és a házigazda brit válogatottal találkozik. A torna első helyezettje jut az utolsó kvalifikációs körbe. A romániai válogatott kerete még nem ismert.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék), Arany Gergely (FTC-Telekom), Hetényi Zoltán (DEAC).
Hátvédek: Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Macaulay Scott (MAC Újbuda), Dudás Jesse (DVTK Jegesmedvék).
Csatárok: Tóth Richárd (FTC-Telekom), Hári János (Red Bull Salzburg, osztrák), Sarauer Andrew (Hydro Fehérvár AV19), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Sofron István (MAC Újbuda), Terbócs István (MAC Újbuda), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Magosi Bálint (DVTK Jegesmedvék), Kóger Dániel (Hydro Fehérvár AV19), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Benk András (UTE), Csányi Karol (HK Nyitra, szlovák), Papp Kristóf (Des Moines Buccaneers, amerikai).

Folytatódik az Erste Liga
A Csíkszeredai Sportklub után a Gyergyói HK is bemutatkozik a jégkorong Erste Liga középszakaszában. A piros-fehérek magyarországi kiszálláson vannak, ahol kezdésként a Schiller-Vasas HC otthonában lépnek jégre. A csíki csapat sem pihen a hétvégén, hiszen pénteken érkezik a címvédő és egyben friss Magyar Kupa-győztes Ferencváros-Telekom. Lehetőség van a javításra a Brassó elleni bukta után.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek