Egyre több beavatkozást oldanak meg helyben

Bizalmat kérnek a gyergyói sebészek

441

Jó csapat alakult ki, egyre összetettebb műtéteket tudnak elvégezni a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház sebészeti osztályán – közölte sajtótájékoztatón Dr. Bíró Csaba főorvos. Arra buzdítják a térség lakóit, hogy forduljanak bizalommal az egyre felszereltebb kórházukhoz.

A városi kórház. Bővülő szolgáltatások, intézmények Fotó: Lázár Hajnal

Azt tapasztalják az orvosok, hogy sok gyergyói – ha kiderül, hogy valamilyen betegséggel küzd – azonnal más település orvosaihoz fordul, pedig úgy vélik, a gyergyószentmiklósi kórházban is megvannak már a szükséges feltételek, fiatal szakemberek dolgoznak itt.
Erről beszélt sajtótájékoztatón dr. Bíró Csaba, a sebészeti osztály főorvosa. Kifejtette, az osztályon jó a hangulat, hozzáértő, lelkes orvosokból álló csapat alakult ki, akik igyekeznek mindent megtenni a betegekért.
Dr. Könczei Csaba sebész szakorvos elmondta, komoly műtéteket tudnak elvégezni, néhány napja például melldaganattal diagnosztizált csíkszeredai beteget műtöttek.
– Nem premier, de nagy dolog számunkra, főként, hogy a beteg is elégedett – fogalmazott az orvos. Megjegyezte, az intézmény sokat fejlődött, a gyergyóiaknak nem kell elmenniük innen, s arra biztatta az érintetteket, forduljanak bizalommal a városi kórházhoz.
– A mosoly és a jó szó sokat jelent, csak jót tudok mondani a gyergyószentmiklósi kórház orvosairól és az ellátásról – mondta egy 75 éves páciens.
Dr. Könczei Csaba sebész, valamint dr. Tölcsér Zsolt altatóorvos is más településről költözött Gyergyószentmiklósra, s azért választották éppen ezt a kórházat, mert megtetszett a rend, a tisztaság – mondták, s hozzátették, a kórház felszereltségét folyamatosan fejlesztik, így egyre több beavatkozás végezhető el itt is, és mindez a Gyergyói-medence lakosságát szolgálja.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek