Egyre szorosabb a harc a kiesés elkerüléséért

Pályára léphet a FC Botoșani és a Dinamo is

26

Remek hírt kapott a FC Botoºani és a Bukaresti Dinamo: az 1. Ligában szereplő két csapat minden labdarúgójának és a szakmai stábnak is negatív lett a koronavírus-tesztje. Mint megírtuk, a fővárosiak szertárosa, valamint a moldvai klub csapatorvosa koronavírus-fertőzött lett, így az érintett két gárda nem kezdhette újra a pontvadászatot eddig, de a hétvégén már pályára léphetnek. Az alsóházi rájátszás egyre izgalmasabb, gyakorlatilag bármely csapat kieshet az 1. Ligából.

Nem hullathat több pontot el a Sepsi OSK, ha ősztől is az első osztályban akar játszani. Nagy a csata a bennmaradásért                                                                                                            Fotó: sepsiosk.ro

Úgy tűnik, megszabadul az 1. Liga – legalábbis egyelőre – a koronavírustól: szerdán a FC Botoșani, tegnap pedig a Bukaresti Dinamo játékosairól derült ki, hogy nem fertőződtek meg a kórral. Mint lapunk megírta, a fővárosiak szertárosa, valamint a moldvai klub csapatorvosa koronavírus-fertőzött lett, így az érintett két gárda nem kezdhette újra a pontvadászatot eddig, de a hétvégén már pályára léphetnek.
Hétközi fordulót rendeztek az 1. Liga alsóházi rájátszása során, amely alaposan megkavarta a kedélyeket, valamint a tabellát. Lapzártánkig két találkozó ért véget, és mindkettőn meglepetés született.
Kedden késő este a Sepsi OSK a FC Voluntari-t fogadta, az alapszakaszt az utolsó helyen záró gárdáról viszont nem sokan feltételezték, hogy a rájátszás első négy fordulóját követően veretlenek maradnak. Még a koronavírus-járvány miatt beállt szünet előtt Konstancán és a Viitorul, majd hazai környezetben az FC Hermannstadt ellen zártak döntetlenre, a tizennégy hetes leállást követő újraindulást pedig két győzelemmel, hazai pályán az Academica Clinceni-nel szemben, majd kedden este Sepsiszentgyörgyön, az OSK otthonában koronázták meg. A nyolc megszerszerzett pont a Voluntari-t a sereghajtó pozícióból az alsóház harmadik helyére röpítette, és mindössze két egységnyi lett a hátránya a háromszékiekkel szemben. A Sepsi OSK számára egyelőre nem a legjobban indult és folytatódott a rájátszás, a háromszékiek a tél végén két döntetlent értek el, ezt pedig egy újabb remivel és egy vereséggel folytatták. Mi több, a következő két fordulóban nehéz meccse lesz az OSK-nak – a Dinamóval Bukarestben és a Viitorullal Sepsiszengyörgyön –, amelyből ha nem hozzák ki a hat pontot, úgy a hetedik fordulóban az Academica Clinceni ellen akár ki-ki meccset is vívhatnak a kiesés elkerüléséért.
Az alsóházi rájátszás negyedik fordulójának szerda esti meccsén a Chindia Târgoviște nehezen ugyan, de legyőzte a tartalékosan felálló Viitorult, a konstancaiakat ezért meg is vádolta a Poli Iași vezetősége és a Dinamo egyik szurkolói csoportja, hogy Hagi csapata „leadta” a meccset. Tény, hogy a sikernek köszönhetően a Chindia is egy lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a bennmaradásért vívott harcban, a Dinamónak pedig hoznia kell a két elhalasztott meccsét ahhoz, hogy a „vörös kutyák” ősztől is az 1. Ligában játszhassanak.
A két kieső helyen tanyázó gárda, a Politehnica Iaşi és az Academica Clinceni közötti tegnap este játszott meccs lapzártánk után ért véget.

Harc két dobogós helyért
A felsőházi rájátszás negyedik fordulója előtt biztos tény, hogy a Kolozsvári CFR éllovas marad, bármi is történjék. Azonban a második és hatodik helyen álló gárdák között mindössze két pont a különbség, ráadásul a két csapat egymás ellen játszik majd, így egy vendégsiker esetén a medgyesiek akár a dobogó harmadik fokára is felléphetnek. A FC Botoșani holnap először játszik hivatalos meccset a koronavírus-járványt követő leállás óta, a moldvaiak hazai közönség előtt az éllovas CFR-t fogadják, és elmondásuk szerint nyerni is szeretnének. Craiován is nagy téttel bíró meccset rendeznek, a harmadik Universitatea a negyedik Astra Giurgiu csapatát fogadja, a győztes biztosan helyet cserél a tabellán a vesztessel, hiszen mindössze egy pont a két gárda közötti különbség az oltyánok javára.
Az alsóházi rájátszásban az ötödik fordulót rendezik holnaptól hétfő estig, amely során szintén játszanak néhány nagyon fontos meccset. A tervek szerint holnap a fővárosban fogadja a Dinamo a Sepsi OSK-t, előbbinek a veszélyzóna elkerüléséért kellene a három pont, míg a háromszékieknek azért, hogy ne kerüljenek ellenfelük helyére a tabellán. Érdemes lesz figyelni a Voluntari – Poli Iași és az Academica – Chindia meccset is, hiszen mind a négy gárda azért küzd, hogy elkerülje az utolsó három helyet jelentő veszélyzónát. Az alsóház éllovasa a rájátszásban még veretlen FC Hermannstadtot fogadja, a nagyszebeniek kispadján ezen a meccsen mutatkozik be először a hétfőn szerződtetett Rubén Albés Yáñez, a spanyol tréner célja pedig az, hogy az 1. Ligában tartsa a gárdát.

1. Liga, felsőház

A 4. forduló műsora: ma: Universitatea Craiova – Astra Giurgiu (20); holnap: FC Botoşani – Kolozsvári CFR (20); vasárnap: Bukaresti FCSB – Medgyesi Gaz Metan (20).
A 3. fordulóból elnapolt U Craiova – FC Botoşani meccset kedden 20 órától pótolják.

1. Kolozsvári CFR 3 2 1 0 3–1 33
2. Bukaresti FCSB 3 1 1 1 6–4 26
3. Universitatea Craiova 2 1 0 1 3–5 26
4. Astra Giurgiu 3 1 1 1 2–2 25
5. FC Botoºani 2 0 1 1 2–3 24
6. Medgyesi Gaz Metan 3 0 2 1 1–2 24

1. Liga, alsóház

A 4. forduló eredményei: Sepsi OSK – FC Voluntari 1–2 (1–0) /Carnat (1.), illetve Iordache (68.), Căpăţână (70.)/. A Poli Iaşi – Academica találkozó lapzártánk után ért véget, a FC Hermannstadt – Dinamo meccset elhalasztották.

1. Viitorul 4 2 1 1 6–5 27
2. Sepsi OSK 4 0 3 1 4–5 20
3. Voluntari 4 2 2 0 6–2 18
4. Hermannstadt 3 1 2 0 3–2 18
5. Chindia 3 1 1 1 3–3 17
6. Dinamo 2 0 0 2 0–2 17
7. Poli Iaºi 3 1 1 1 3–3 15
8. Academica 3 1 0 2 3–6 14

Az 5. forduló: holnap: Dinamo – Sepsi OSK (17); vasárnap: FC Voluntari – Poli Iaşi (17); hétfő: Academica – Chindia (17), Viitorul – FC Hermannstadt (20).
Minden találkozót élőben közvetíti a Digi, a Telekom és a Look Sport.

HN-összeállítás

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.