2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Egyre szorosabb a harc a dobogósok között

Hét fordulón át sikerült megőriznie százszázalékos teljesítményét az Universitatea Cra­io­vá­nak, hatpontos előnyüket azonban három forduló alatt elherdálták az oltyánok, akik már nem is éllovasok. A három dobogós csapat között immár három pont a különbség, a Sepsi OSK továbbra is a negyedik helyen áll. A Dinamo tavasszal kezdődött vergődése tovább tart, a „vörös kutyák” anyagi gondokkal is küzdenek, mi több, az új spanyol tulajdonosok is készülnek elhagyni a süllyedő hajót.

Négy vendég- és három hazai siker, valamint egy döntetlen született a labdarúgó 1. Liga 10. fordulójában. Az egyetlen „iksz” Sepsiszentgyörgyön született, némi meglepetésre az OSK csak két percig tudott vezetni a középmezőny alsó felében tanyázó nagyszebeniek ellen. Az Universitatea Craiova menetelése már a múlté, az oltyánok a legutóbbi három fordulóban kétszer is kikaptak, ráadásul hazai környezetben, így már nem éllovasok. A három dobogós között viszont nincs nagy különbség, a negyedik Sepsi OSK-t és a tizedik helyezettet is három pont választja el, így a háromszékiek számára sem nagyon megengedett egy ballépés, de akár egy újabb döntetlennel is helyeket veszíthetnek a tabellán.

Az Universitatea Craiova az első hét fordulóban remekelt, még pontot sem veszítettek az oltyánok, így nem csoda, ha hatpontos előnyüket látva sokan már bajnoknak titulálták. A 8. fordulóban azonban hazai környezetben meglepte őket az Academica, az oltyánok vereségüket némileg kijavították a nagyszebeni győzelemmel, ám péntek este a Chindia is nyerni tudott a Ion Oblemenco Stadionban, és mivel a FCSB könnyedén lelépte a FC Botoșani-t, a fővárosiak jobb gólarányuknak köszönhetően ledöntötték a craiovai csapatot az élről.

A Kolozsvári CFR idegenben győzte le az újonc FC Argeșt, a pitești-i alakulat eddig csak bugdácsol az 1. Ligában, és amennyiben így folytatja, egyre jobban bebiztosítja helyét a veszélyzónában. A sereghajtó Astrát az Academica Clinceni győzte le, a giurgiui gárda előtt álló Dinamo pedig Konstancán szenvedett vereséget, e két utóbbi párharc vesztesei pedig szombaton pótolják egymás ellen az elmaradt mérkőzésüket. Az UTA is megbotlott Aradon, a medgyesiek sikerükkel fel is zárkóztak a középmezőnyhöz, így tíz fordulót követően elmondható, nem engedhet meg magának egyetlen ballépést sem az él-, sem a középmezőny, a hátul kullogók pedig hamar nagy hátrányt szedhetnek össze.

A dobogósok között három pont a különbség, ám az első két csapatot mindössze a gólarány választja el. A negyedik Sepsi OSK és a tizedik Voluntari között is három egység a távolság, de a 12. helyezett nagyszebeniek sincsenek nagyon lemaradva – csak öt ponttal – a háromszékiektől. A négy veszélyzónás helyzete sincs bebetonozva, a 13. és 14. helyezettet egy pont választja el, tőlük pedig három pontra van az utolsó előtti Dinamo és négyre a sereghajtó Astra, de két utóbbi egy meccsel kevesebbet játszott, így amelyik gárda nyer a szombati pótláson, az legalább egy helyet javíthat a tabellán.

Pihenő a bajnokságban

A hétvégi fordulót követően kéthetes szünetre vonulnak az 1. Liga csapatai, hiszen a román válogatott három mérkőzést is játszik. Mirel Rădoi csapata ma este hét órától Ploiești-en barátságos meccsen fogadja Fehéroroszországot, majd a Nemzetek Ligájában a B-liga 1. csoportjában vasárnap hazai környezetben Norvégiával, majd november 18-án idegenben Észak-Írországgal játszik a román válogatott.

A román szövetségi kapitány kerete: kapusok: Ciprian Tătărușanu (AC Milan), David Lazar (Astra Giurgiu), Valentin Cojocaru (Konstancai Viitorul); hátvédek: Cristian Ganea (Arisz Saloniki), Valentin Crețu, Iulian Cristea (mindketten FCSB), Vasile Mogoș (Chievo Verona), Bogdan Țîru (Jagiellonia), Ionuț Nedelcearu (AEK Athén), Alin Toșca (Gaziantep), Vlad Chiricheș (Sassuolo), Mario Camora (Kolozsvári CFR), Bogdan Mit­rea (Sepsi OSK); középpályások: Ră­zvan Marin (Cagliari), Alexandru Maxim (Gaziantep), Alexandru Băluță (Puskás Akadémia), Erik Bicfalvi (FC Ural), Dan Nistor (Universitatea Craiova), Alexandru Albu (UTA), Dennis Man, Florin Tănase (mindketten FCSB); csatárok: George Pușcaș (Reading), Denis Alibec (Kayserispor). A kerettel készül hét pótlistás játékos is, akiket szükség esetén bevethet Rădoi: Cristian Bălgrădean, Cristian Manea (mindketten Kolozsvári CFR), Deian Sorescu (Dinamo), Ovidiu Bic, Mihai Căpățînă, Andrei Ivan (mind Universitatea Craiova) és Sergiu Buș (FCSB).

A válogatott mai mérkőzését a Pro X, a másik két meccset a Pro TV adja élőben.

Eredmények, állás

1. Liga, 10. forduló: Astra Giurgiu – Academica Clinceni 0–2, Universitatea Craiova – Chindia Târgovişte 0–1, FC Voluntari – Politehnica Iaşi 4–0, Sepsiszentgyörgyi OSK – Nagyszebeni FC Hermannstadt 1–1, Bukaresti FCSB – FC Botoşani 4–1, FC Argeş Piteşti – Kolozsvári CFR 0–2, Konstancai Viitorul – Bukaresti Dinamo 2–1, Aradi UTA – Medgyesi Gaz Metan 1–3.

  1. Bukaresti FCSB    10    8    0    2    28–10    24

  2. Universitatea Craiova    10    8    0    2    14–5    24

  3. Kolozsvári CFR    10    6    3    1    12–5    21

  4. Sepsiszentgyörgyi OSK    10    4    4    2    13–9    16

  5. Academica Clinceni    10    4    4    2    10–6    16

  6. Konstancai Viitorul    10    4    4    2    17–14    16

  7. Aradi UTA    10    3    5    2    11–11    14

  8. Chindia Târgovişte    10    4    2    4    6–7    14

  9. Medgyesi Gaz Metan    10    4    1    5    15–14    13

10. FC Voluntari    10    4    1    5    14–13    13

11. FC Botoşani    10    3    2    5    15–17    11

12. Nagyszbeni FC Hermannstadt    10    2    5    3    11–15    11

13. Politehnica Iaşi    10    3    0    7    11–28    9

14. FC Argeş Piteşti    10    2    2    6    9–17    8

15. Bukaresti Dinamo    9    1    2    6    8–13    5

16. Astra Giurgiu    9    1    1    7    9–19    4

 Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb