Egymillió csillag-akció Gyergyószéken: Mécsesek a nélkülözőkért

47

Tizedik alkalommal szervezi a Gyulafehérvári Caritas idén októberben az Egymillió csillag elnevezésű szolidaritási akcióját. Gyergyószéken Alfalu és Gyergyószentmiklós csatlakozik a rendezvényhez, ahol mindenkinek lehetősége adódik, hogy pénzbeli adományával segítse a nélkülözőket.

Agyergyószentmiklósi rendezvény idei célcsoportja az idősek, számukra a begyűlt összegből vásárolt élelmiszerek mellé szeretnénk szolgáltatást is nyújtani valamilyen fejlesztő tevékenység által – mondta el sajtótájékoztatón Kassay Noémi, a Caritas szociális ágazatának régiós koordinátora. Az idei rendezvény különlegessége a Nyolc boldogság elnevezésű fotókiállítás, amely a Caritas tevékenységét rögzítő pillanatképekből áll. A további program még egyeztetés alatt van, valószínű, hogy szervezetek, iskolák is csatlakozni fognak a pénteki akcióhoz – tette hozzá Kassay Noémi.
Gyergyóalfaluban – mint minden évben – idén is bevonjuk a közösséget is az esemény szervezésébe: a Sövér Elek Iskolaközpont óvodás és iskolás gyermekei műsorral készülnek, és egy napi kiflijük áráról mondanak le, ezáltal valóban megtanulják, mit jelent adni – tájékoztatott András Ildikó, az Otthoni gondozás ápolási vezetője. Gyergyóalfaluban a nélkülöző családoknak, időseknek juttatnak az összegyűlt pénzből vásárolt csomagokból; tavaly 45 adományt sikerült eljuttatni karácsony előtt a rászorulókhoz.
A sajtótájékoztatón elhangzott: aki részt vesz az ünnepségen, sorsközösséget vállal a nélkülözőkkel, és hozzájárul ahhoz, hogy szebb karácsonyuk legyen.
A jövőre nézve az adományokat szeretnék szolgáltatásokra átfordítani, és minél több embert bevonni a szeretetakcióba.
Az Erdély 11 településén megvalósuló Egymillió csillag szolidaritási akció Gyergyószentmiklóson a Művelődési Központ előtti téren lesz október 11-én, délután öt órától, Gyergyóalfaluban október 18-án, pénteken délután öt órától a Millennium téren. A rendezvényre ellátogatók egy-egy gyertya meggyújtásával és pénzbeli adománnyal segíthetnek embertársaikon.

Boncina-Székely Szidónia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek