Egymást érték az iskola rendezvényei

Nemzetközi fotókiállítás

49

Több száz fotót küldtek be diákok a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Technikai Kollégium pályázatára. Több hazai városból és külföldről is érkeztek fényképek. Tegnap kiállították a legjobb fényképeket. Az intézményben nyílt napokat is tartottak.

Látványos kiállításon a diákok fotói Fotó: László F. Csaba

Hevesről, Budapestről, Ma­rosvásárhelyről, Kolozs­várról, Temesvárról s még Szentpétervárról is érkeztek fotók a Batthyány Ignác Technikai Kollégium fotópályázatára, amelyet immár hatodik alkalommal hirdettek meg. Gyerekkori játékaikhoz kacsolódó emlékeiket kellett megmutatniuk alkotásaikon a diákoknak. A zsűrinek 172 fotóból kellett válogatnia, a legjobbnak ítélt 60 alkotást a Pro Art Galériában állították ki. A megnyitón díjazták is a fotósokat. Érdekességként elhangzott, a zsűrinek három olyan tagja volt, akik a szervező iskola média szakán végeztek, és nyertesei voltak a fotópályázat korábbi kiadásainak, később szakmájuknak is a fotózást választották.
Az iskola egyébként a kiállítás mellett más rendezvényt is szervezett a héten, nyílt napokat tartottak. Akár az előző években, idén is az volt a cél, hogy a gyergyószentmiklósi és környékbeli nyolcadikosok információt kapjanak arról, milyen szakok indulnak ősztől az intézményben. Az érdeklődők tematikus műhelyek által tekinthettek be az oktatás menetébe.
A nyílt napon a pedagógusok elmondták, úgy látják, sokan nem ismerik az iskola tevékenységeit, ezért évről évre szükség van a népszerűsítésre. A következő tanévben is többféle középiskolai és szakiskolai osztály indul. Lesz gazdasági technikus – turisztikai technikus vegyes szak, 14-14 hellyel, állategészségügyi és élelmiszerminőség-vizsgáló szak, ugyancsak 14-14 hellyel, valamint média szak.
A szakiskolai beiskolázási tervben egy kereskedelmi osztály, valamint egy pincér-szakács vegyes szak szerepel. A középiskola tanárai korábban már elmentek a nyolcadikosokhoz és ismertették a szakokat, a nyílt napon pedig be is mutatták, miként zajlanak a tanórák az intézményben, milyen profilú osztályokba lehet iratkozni, s ott mi mindent fognak tanulni a következő években. Idén is több száz nyolcadikos tapasztalhatta meg, milyen ebben az iskolában továbbtanulni.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek