Egymást ajándékozzák a gyerekek

Angyalok játéka

34

A Vöröskereszt gyergyószent­miklósi önkéntesei kilencedik alkalommal szervezik meg az Angyalok játéka nevű programjukat. Az akció által gyerekek ajándékozhatják meg egymást idén is.

Az ünnepekre készülve a szeretetteljes hangulat meg­teremtéséhez szeretne hoz­zá­járulni a gyergyószentmiklósi Vö­rös­kereszt, ezért – akárcsak az előző években – idén is lehetőséget te­rem­tenek arra, hogy iskolás gyerekek megajándékozzák egymást. A program az Angyalok játéka nevet viseli, hiszen ez alkalommal maguk a gyerekek lehetnek az angyalok.
A Vöröskereszt önkéntesei a 6–12 év közötti gyergyószent­mik­ló­si iskolásokat szólítják meg. Arra kérik azokat, akik részt vennének az ajándékozásban, hogy válasszanak ki megunt, de jó állapotban lévő játékaik közül egyet, esetleg ruhát, könyvet, édességet, és csomagolják cipősdobozba. A szervezők hangsúlyozzák, minden gyerek csak olyan játékot csomagoljon be, aminek ő maga is örülne, s a dobozra írják rá, hogy milyen korú fiúnak vagy lánynak ajánlják.
A felhívásban úgy fogalmaznak, hogy a rendezvény célja szebbé tenni a gyerekek karácsonyát, ugyanakkor jó lehetőség arra is, hogy megunt játékaikat elcseréljék.
Az önkéntesek már ellátogattak az iskolákba, hogy felhívják a gyerekek figyelmét az akcióra, s aki még nem volt részese, az is bekapcsolódhasson. Az elkészített ajándékcsomagokat mindenki az iskolában adhatja le, majd onnan gyűjtik össze azokat. Az ajándékcserére szombaton 17 órától várják a gyerekeket a sportiskola tornatermébe. Mindenkinek magával kell vinnie a csomagja leadásakor kapott cetlit, hiszen az bizonyítja, hogy neki is jár egy másik ajándék.
Tavaly egyébként közel 450 gyerek cserélt ajándékot.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek