Egymás között játszanak

72

Az alapszakaszt követően – a két Erste Ligában érdekelt hazai csapatot leszámítva – a román jégkorongbajnokság résztvevői kényszerpihenőn vannak. A hazai szakszövetség ugyanis csak március elejére írta ki az elődöntőket, így többek között a Gyergyószentmiklósi Progym is több mint két hete nem játszott. Ma edzőmeccset tartanak, egymás közt.

Még legalább egy hét, mire újabb gólokat üthetnek a Progym hokisai a Corona kapujába

Február 19-én játszották a román jégkorongbajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzését, azóta a hazai pontvadászatban érdekelt csapatok közül négy kényszerszabadságon van. A két kivétel a Csíkszeredai Sportklub és a Brassói Corona, a két gárda azonban nem a román bajnokságban, hanem az Erste Liga keretében játszott több mérkőzést a középszakaszban, illetve a negyeddöntőben.
A Gyergyószentmiklósi Progym hokisai két hete léptek utoljára jégre hivatalos meccsen, akkor zárult számukra az alapszakasz, amelyet Brassóban a Corona ellen vívtak, és 5–3-ra veszítettek el. A Progym vezetősége megunva a meccs nélküli állapotokat, mára nyílt edzést és egy mérkőzést iktatott be a hokisok felkészülési programjába.
Ma este negyed nyolctól a csapat a szokásos napi edzés helyett egy felkészülési mérkőzést játszik, amelyen csak a Progym hokisai lépnek majd jégre. A szakvezetés a gárda teljes keretét két külön csapatra osztja, így házimeccset játszanak a hokisok. Az esemény nyílt, bárki bemehet és ezúttal nem a kedvenc csapatának, hanem kedvenc játékosának drukkolhat. A tesztmérkőzés alatt a Progym vezetősége urnákat helyez ki a bejárathoz, így a szurkolók némi pénzadománnyal támogathatják a csapatot.
Az, hogy mikor játssza következő hivatalos meccsét a Progym, még kérdéses. A gyergyószentmiklósiak ellenfele a román bajnoki negyeddöntőben a Brassói Corona, amely ma Újpesten, szombaton pedig hazai pályán az Erste Liga negyeddöntőjében a lila-fehérek ellen küzd a továbbjutásért. Jelenleg 2–2 az állás egyik fél negyedik sikeréig tartó párharcban, és amennyiben szükséges, úgy hétfőn újra összecsap a két gárda a magyar fővárosban. A negyeddöntők után pedig már a jövő hétvégén elkezdődnek az elődöntők is, így amennyiben a Corona sikerrel veszi az Újpest elleni akadályt, kérdéses, hogy mikor játssza le a Progym elleni találkozóit. Egyébként a hazai szakszövetség kiírása szerint március 7. lenne a Corona – Progym román bajnoki elődöntő első mérkőzésének időpontja.
A másik ágon Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua párharcot rendeznek. Itt vasárnap 18, míg hétfőn 17 órától máris letudják az első két meccset, amelyet Csíkszeredában rendeznek meg.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek