Egymás ellen is készülnek

Lesz Gyergyói HK – Csíkszeredai Sportklub meccs

131

A Gyergyószentmiklósi HK jégkorongcsapata hivatalosan is közölte, hogy idén újból megszervezi a Gyilkos-tó Kupát, amelyre többek közt a Csíkszeredai Sportklub is meghívást kapott. Ugyanakkor ezen a tornán már kék-fehérben fog pályára lépni négy év magyarországi távollét után Becze Tihamér.

Becze Tihamér négy év után tér vissza Fotó: László Róbert

Napról napra felbukkannak fel újdonságok a megye két jégkorongcsapata körül. A többfrontos küzdelemre készülő alakulatoknál folyik a munka.

Lesz Gyilkos-tó Kupa
A Gyergyószentmiklósi HK bejelentette, hogy idén újra megrendezi a korábban hagyományos Gyilkos-tó Kupát. Az augusztus 31. és szeptember 1. vagy 2. között zajló tornára a házigazdák mellett a Csíkszeredai Sportklub, a Debreceni DEAC, illetve a Bukaresti Steaua kapott meghívást. A klub közleménye értelmében a gyergyószentmiklósi jégpályán augusztus 1-jétől lesz jég, de még a fentebb említett négycsapatos torna előtt szeretnének edzőmérkőzéseket játszani. „Jelenleg még nem lehet tudni, hogy ezek az edzőmérkőzések mikor zajlanak és kik lesznek az ellenfelek” – írják közösségi oldalukon. Ugyanekkora várhatók a légiósok érkezése is, akik kilétét még nem hozta nyilvánosságra a Gyergyói HK.

Becze Tihamér Csíkszeredában
Nagyszerű bejelentést tett a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata is, amely leigazolta az elkövetkezendő szezonokra korábbi játékosát Becze Tihamért.
„Kedves szurkolóink! Örömmel közöljük, hogy Becze Tihamér – Titi – elfogadta ajánlatunkat és a következő szezonokban a Csíkszeredai Sportklub csapatát erősíti. Meggyőződésünk, hogy kiemelkedő tudásával, erejével, góljaival, gólpasszaival, egyéniségével nagymértékben hozzá fog járulni közös céljaink eléréséhez. Mindent meg akarunk nyerni!” – írják közleményükben.
A 27 esztendős Becze Tihamér magyarországi, majd svédországi ifis­kedését követően a 2010/2011-es idényben szerződött a Sportklubhoz, ahol négy szezonom át volt a csapat egyik meghatározó hazai játékosa. A 2013/2014-es idényben a Miskolci Jegesmedvékhez igazolt, majd Székesfehérvárra, Dunaújvárosba, az Újpesthez, majd vissza Dunaújvárosba. Az elmúlt négy évben a mindenhol 20-as mezben játszó Becze meccs/pont átlagot produkált. A soron következő években viszont Csíkszeredában láthatják a szurkolók. Becze a jégedzésekre csatlakozik a kerethez, addig egyénileg készül a soron következő bajnoki idényre.
– Jó érzésekkel térek haza. Igazából már vártam is, hogy olyan körülmények és csapat legyen, amely fontos célokért tud küzdeni. Most minden egy irányba mutat. Saját szemszögemből nehéz célokat megfogalmazni. Úgy mondanám, hogy azért hívtak haza, hogy mindent megnyerjünk. És innen lehet mérni mindent, és ezért mindent meg is fogok tenni. Mindenhol, ahol elindulunk, az aranyért akarunk játszani! – fogalmazta meg gondolatait Becze Tihamér megkeresésünkre.
A Csíkszeredai Sportklub kerete ugyanakkor megkezdte a nyári felkészülés második szakaszát. Hozó Levente vezetésével a sportolók napi két edzésen vesznek részt, majd jövő héttől kéthetes hargitafürdői edzőtáborba mennek. Ezt követően, a hónap végén Csíkkarcfalván kezdik el a jeges edzéseket, hogy majd augusztus 9–11. között részt vegyenek egy Gyetván megrendezésre kerülő nemzetközi tornán.

Mozgás máshol is
Nemcsak a két székelyföldi csapatnál vannak mozgások. A többi Erste ligás alakulat is jelentgeti be újabb igazolásait, vagy épp a felkészülési meccseit. Az eddig „sötét lónak” számító KMH Budapest többek között két felkészülési meccset játszott a Pozsonyi Slovan második számú csapatával, akik a szlovák második ligában játszanak. A KMH-nál kötött ki viszont a Brassóból távozó csíkszeredai születésű és nevelésű Csíki Zoltán. A Dunaújvárosi Acélbikák leigazolták a Ferencvárostól távozó Peter Sevelát, az Újpest az AHL-t is megjárt kanadai Taylor Stefishent, míg a Fehérvári Titánok a szintén kanadai Curt Gogolt, aki az ECHL-ből érkezik.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek