Egyiket végzik, a másikat kezdik

Ivóvíz- és szennyvízhálózat Vasláb községben

45

A bővítést hamarosan befejezik, így nemsokára használatra kész a vaslábi szennyvízhálózat. Az ivóvízhálózattal kapcsolatban még engedélyekre várnak, ezután kezdődhet a kivitelezés.

Korábban több alkalommal beszámoltunk arról, hogy Vaslábon és Marosfőn pályázati támogatásokból szeretnék megoldani a vizes közműrendszerek – ivóvíz és szennyvíz – építését.
Kérésünkre Fórika István, Vas­láb alpolgármestere elmondta, a szennyvízhálózattal már tavalytól dolgoznak, és hamarosan be is fejezik azt a részt, aminek nekifogtak. A vezetékek már régóta le vannak fektetve (a gerincvezetéktől az útig és az úttól a mellékutcákig), a főút átfúrására szükséges engedély azonban késleltette a munkálatok befejezését. Az alpolgármester szerint néhány hét múlva befejezik azt az egységes rendszert, amely a lakosság 60-70 százalékát kiszolgálja.
A Helyi Fejlesztések Országos Programjának (PNDL) keretéből megnyert 10 millió lejes pályázat szerződését már aláírták, és a szükséges engedélyek érkezésével hozzáfognak az ivóvízhálózat építéséhez is. Néhány akadályba ütköztek a pályázat kapcsán: amikor a kormány meghozta a határozatot az építkezésben dolgozó alkalmazottak fizetésemeléséről, a pályázat már be volt nyújtva, így a szükséges összeget nem fedezi teljesen. Mindezt megpróbálják önrészből pótólni, esetleg támogatást kérnek a kormánytól, hogy ne maradjanak le a megvalósításról.
− Ezek mind olyan tényezők, amelyeknek a megléte a mostani időben nem kellene gondot jelentsen – jegyezte meg ottjártunkkor Fórika István.

Szilágyi Dalma Osolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek