Egyházi támogatások

46

A legutóbbi hétvégén aláírták a csatószegi római katolikus parókia multifunkcionális termének és a kántorlak felújításának munkálatait, a csíkzsögödi plébánia fűtés- és szellőzőrendszerének munkálatait, a gyimesfelsőloki plébánia továbbépítését, valamint a csíksomlyói kegytemplom orgonájának javítását célzó támogatási szerződéseket, amelyek Hargita Megye Tanácsanak Egyháztámogatási Programjának keretében nyertek finanszírozást. Kedden a szépvízi örménykatolikus plébánia korszerűsítéséről is támogatási szerződést írtak alá.
A gyergyói térségben a gyer­gyóújfalvi római katolikus közösségi ház, a gyergyóhodosi templom olvasóterme, a remetei parókia, a gyergyószentmiklósi Szent István-templom és a Munkás Szent József-templom, a ditrói parókia, az orotvai parókia és a szárhegyi kántorlak renoválását támogatja Hargita Megye Tanácsa, ugyanakkor Ditróban ravatalozókápolna, Gyergyótölgyesen közösségi ház épülhet az egyházi pályázat jóvoltából.
Természetesen református és unitárius egyházközségek is részesültek a pályázati támogatásból, a parókiák korszerűsítésére.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek