Egyetlen platformon a megye turisztikai kínálata

#visitharghita

40

Premierként mutatták be tegnap Hargita Megye Tanácsának munkatársai a székely­ud­var­helyi Business Centerben a Visit Harghita turisztikai applikációt, amelyet mostantól bárki letölthet telefonjára.

Országos premier. Sokan voltak kíváncsiak Fotó: Nagyálmos Ildikó

Lendületes adatgyűjtő munka folyt az elmúlt nyolc hónapban, hiszen a megyei önkormányzat, turisztikai szakemberek, az egyetemek kihelyezett turisztikai karai és a kivitelező cég együttműködve azon dolgoztak, hogy Hargita megye lehető legtöbb turisztikai kínálatát összegyűjtsék egyetlen platformra.
– Azért fontos, hogy egy helyen legyen minden – világosított föl Bíró Barna Botond megyei alelnök –, hogy a turisták könnyebben informálódhassanak, akadálymentesen megtervezhessék, hogy ittlétük alatt milyen megállókat ejtsenek útba, ugyanakkor ezen a felületen gyorsan – egy klikkel, telefonhívással – direkt kapcsolatba léphetnek a turisztikai irodákkal és a szolgáltatókkal is.
A megyei tanács alelnöke arra is kitért, hogy a bemutató több szempontból is premier, hiszen ez az első olyan turisztikai applikáció, amely az egész megyét egyetlen platformon elérhetővé teszi, másrészt az első romániai turisztikai applikáció, amely megyei szintű és hangos útikönyvet tartalmaz.
– Igyekeztünk úgy összeállítani a tartalmi részét, hogy a fő információs forrásokat megjelenítsük a főoldalon: hol alszanak, mit ehetnek, mit nézhetnek meg, illetve mit tudnak tenni. Nem szeretnénk, nem is tudunk konkurálni a nyugati országok turisztikai kínálataival, egyrészt azért, mert nem vagyunk annyira fejlettek, másrészt azért, mert nincsenek olyan helyszíni adottságaink. Mi azt emeltük ki és kínáljuk a turisták számára, amit Hargita megye egyediként tud nyújtani az országban, vagy akár a világban: például nálunk található Európa legnagyobb sótartaléka, a Szent Anna-tó a legszabályosabb krátertó a világon, Kelet-Európa legnagyobb Jézus-szobra nálunk található, az ország leghosszabb bobpályája is nálunk van, de a megyében még húsevő növényeink is vannak. Szeretnénk elérni, hogy akik idejönnek és időt töltenek el nálunk, elégedetten menjenek haza és örömmel jöjjenek majd vissza hozzánk – mondta Bíró Barna Botond.
Az applikáció letölthető az app áruházakban – a Play Store vagy App Store-ban –, jövő év májusáig véglegesítik, minden visszajelzést, építő jellegű kritikát örömmel fogadnak.
Sándor Barna az applikáció gasztro részébe segített be, ugyanakkor ezzel párhuzamosan elkészült egy kézzelfogható székelyföldi gasztrotérkép is, amelyet 65 ezer példányban nyomtatnak ki. A térkép Maros, Hargita és Kovászna megye ötven-ötven legjobb éttermét gyűjti össze, azokat a vendéglátóipari egységeket mutatja be, amelyek elkötelezték magukat a minőségi gasztronómia iránt. (Az érdeklődők a www.gasztroterkep.ro honlapon találják meg.)

Nagyálmos Ildikó

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek