Egyetlen nap alatt beteltek a helyek

Új helyszínen az Ezüst Akadémia

241

Ebben a tanévben új helyszínen, a Szakszervezetek Művelődési Házában folytatódik a csíkszeredai Sapientia – EMTE 50 év fölöttieknek szóló Ezüst Akadémiájának programja. Az ingyenes, tizennégy alkalomból álló előadássorozat annyira sikeres, hogy tegnap már be is teltek a meghirdetett helyek.

„Egy hónap múlva tanévkezdés.” Töretlen érdeklődés Fotó: lászló F. Csaba / archív

Az 50 év fölöttieknek szóló, ingyenes oktatási program indulásakor, az első sajtótájékoztatóján még bizonytalanul, némi aggodalommal beszélt az egyetem vezetősége a sajtó képviselőinek a program működéséről, céljáról. A legfontosabb kérdések azok voltak, hogy betelik-e az akadémián meghirdetett 250 férőhely, és működőképes lesz-e a program?
Már az első tanév bebizonyította, hogy érdeklődő korosztályt szólított meg az oktatási intézmény: nemcsak beteltek a helyek, túljelentkezés volt. Azóta a kezdeti 250-es létszámot az egyetem nagy- és kisaulájának a befogadóképességéhez mérten növelték a program szervezői, a májusban megszervezett harmadik tanévzárón 420 aktív résztvevő ünnepelt.
A 2018/2019-es tanévben a nagyaula felújítása miatt a Szakszervezetek Házába költözik át az Ezüst Akadémia, ez lehetővé teszi, hogy 600 személynek biztosítsanak helyet.
– Hihetetlen nagy az érdeklődés a program iránt, a beiratkozás első napján alig két-három óra alatt 580 személy regisztrált – tudtuk meg a csíkszeredai Sapientia egyetem PR-felelősétől.
Az ingyenes előadások október 10-től kezdődően többnyire minden második hét szerdáján lesznek megtartva, az előadók 60 percben ismertetik témájukat, ezt követően kérdések feltevésére is lehetősége lesz a hallgatóságnak. Az első előadást október 24-én Gergely Orsolya, a Sapientia – EMTE csíkszeredai karának egyetemi adjunktusa tartja Női szerepek és szerepvállalások tegnap és ma témakörben. A második előadás november 7-én lesz, Kása Zoltán, a Sapientia – EMTE marosvásárhelyi karának professzora beszél arról, hogy Mi fán terem a számítógép, kell-e nekünk internet?

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek