Egyetlen hét alatt 40 ezer regisztráció

Pápai látogatás

79

Március elsején nyílt meg a pontifex.ro regisztrációs oldal, amely a csíksomlyói pápai szentmisére érkező zarándokok számát és útvonalát rögzíti. Érdeklődésünkre Ft. Szőcs Csaba, a szentatya látogatásáért felelős sajtóosztály munkatársa közölte: eddig mintegy 40 ezer személy regisztrált a történelmi eseményre.

Március elsején nyitották meg a pontifex.ro regisztrációs oldalt, amely a csíksomlyói pápai szentmisére érkező zarándokok számát és útvonalát hivatott feltérképezni. Az érdeklődőknek egyetlen hónap áll a rendelkezésükre, március 31. után ugyanis nem fogadnak több jelentkezést. Szőcs Csaba, a szentatya látogatásáért felelős sajtóosztály munkatársa közölte: szükség esetén meghosszabbítják a regisztrációt, de jobb lenne, ha ez nem következne be.
Mint elmondta: az elmúlt napokban mintegy 40 ezer regisztrációt rögzített a pontifex.ro oldal.
– Senkinek nem kell sietnie, hiszen van elég idő, de azért senki ne hagyja utolsó percre a regisztrációt – hívja fel a figyelmet Szőcs Csaba.
A szentatya látogatásáért felelős sajtóosztály munkatársa emlékeztetett: mindazokat, akik plébániákon iratkoznak fel, az adott plébános, csoportvezető regisztrálja.
– A beléptető kártyák nem névre szólók lesznek! Olyan megkülönbözető jelekkel látjuk el ezeket, amelyek alapján a megfelelő szektorokba jutnak majd az emberek – tudatta Szőcs Csaba, kiemelve: a belépők kiküldése nem automatikus, ellenőrző rendszeren nézik át a beérkezett adatokat.
Az eddigi regisztrálók többnyire belföldiek voltak, de külföldről is számos érdeklődő jelentkezett az elmúlt időszakban – tudtuk meg.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek