Egyetemisták lehetnek egy napra

113

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara Légy egy napra egyetemista! címmel ismét nyílt napokat szervez, amelynek keretében az érdeklődők nemcsak nézelődhetnek, hanem meg is tapasztalhatják, hogy milyen a hangulat az egyetemen. A középiskolásokat március három hétvégi napján fogadják.

Látványos kísérlet a laborban. Diákcsábító Fotók: Sapientia

A felsőoktatási intézmény célja lehetőséget teremteni a középiskolás, főként érettségi vizsga előtt álló diákok számára, hogy betekintést nyerjenek az egyetem működésébe, a képzési kínálatba és a diákéletbe.
„Fontosnak tartjuk, hogy mind­ezekről – amellett, hogy is­me­rősök által, illetve különböző kommunikációs eszközökön (hon­lap, felvételi tájékoztató) keresztül informálódnak – személyes tapasztalatot is szerezzenek” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.
Mivel az eseményen a hallgatók és tanárok többsége is részt vesz, a diákoknak lehetőségük lesz személyesen is feltenni nekik kérdéseiket.
A különböző foglalkozások, szakmai programok mellett idén meglepetéssel is készülnek a szervezők: március 9–10-én Dezső Bence sepsiszentgyörgyi vlogger lesz a vendégük, akinek a YouTube-csatornáján már több mint 350 ezer feliratkozó nézője van. Ő beszél majd a karrierjéről, arról, hogy miként került be Magyarország legismertebb youtuberei közé.


A nyílt napok egyébként március 9-én, 10-én és 23-án lesznek. A programban szerepel az egyetem, valamint a bentlakás bemutatása, ebédre is meghívják az érdeklődőket, ezt követően, délben tartja meg előadását Dezső Bence. A nyílt nap második felében főként szakmai foglalkozások zajlanak.
Az egyetemi kampusztúrán mutatják meg az épületet a diákoknak, akik betekintést nyerhetnek a gyakorlati oktatás helyszínéül szolgáló termekbe (mérnöki, illetve informatikalaborok, multimédiaterem, valamint a stúdió). Ezenkívül megismerhetik a Hallgatói Önkormányzat működését, tevékenységét; körülnézhetnek az egyetemi könyvtárban, valamint a bentlakásban is.
Az idei nyílt napokon a látogatók megismerkedhetnek a rendkívül népszerű Sapiophile című vlogot készítő sapientiás oktatókkal is. Minden tudományterületet egy-egy oktató képvisel, dr. Mara Gyöngyvér a mérnöki tudományterületet, Tánczos Levente-József oktató a gazdasági területen osztja meg gondolatait. A társadalomtudományokat dr. Gergely Orsolya képviseli, illetve a bölcsészet iránt érdeklődők sem maradnak tartalom nélkül, hiszen számukra dr. Prohászka-Rád Boróka készít vlogtartalmakat.


Az idei programmal kapcsolatban már több mint 650 középiskolás diák érdeklődött. Egész Erdélyből várják a látogatókat, Nagyváradtól Brassóig több középiskola diákja lesz egy napra egyetemista. Bejelentkezni a 0722–543022-es telefonszámon vagy a csikiadel@sapientia.ro e-mail-címen, illetve a Sapientia honlapján található űrlap kitöltésével (https://goo.gl/41CbdJ) lehet.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek