Egyetemisták, kalandra fel!

Teadélután a Sapientián

154

Ebben az évben is megszervezték a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Karán az Erasmus+ Open Doors elnevezésű mobilitási programot ismertető előadást, ahol az Erasmus-koordinátor mellett azok a diákok is felszólaltak, akik már kipróbálták a mobilitási programot. Az teadélutánra minden olyan sapientiás hallgatót vártak, akik érdeklődnek az Erasmus+ mobilitás iránt.

Bors Hortenzia, az Erasmus+ program kari koordinátora mutatta be az érdeklődőknek, mi is pontosan ez az uniós ifjúsági program. Több olyan „véndiák” mesélt, akik már részt vettek a nemzetközi tapasztalatot nyújtó diákcserén. Mindez egy kis harapnivaló és egy bögre meleg tea kíséretében történt.
Az eseménynek a Sapientia adott otthont, a 12-es termet zsúfolásig megtöltötték az érdeklődők. A több mint 80 résztvevő rengeteg kérdést tett fel, amire Bors Hortenzia és a mobilitáson korábban részt vett hallgatók örömmel válaszoltak. Arra biztatták a többi hallgatót, hogy ők is próbálják ki a programot.
Rengeteg újat tanulhat, aki részt vesz egy ilyen diákcserén, beleértve azt, hogy miként kell gondoskodnia magáról, továbbá bepillantást nyerhet egy addig ismeretlen nép szokásaiba, kultúrájába. Kalandra fel tehát az Erasmus+-szal!

László Tünde

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek