Egyetemi Állásbörze

Lehetőség a végzősöknek

125

Első alkalommal szervezett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara, a Hallgatói Önkormányzat és a Hargita Megye Fejlesztési Ügynökség egyetemi állásbörzét a diploma előtt álló, friss diplomás, illetve akár néhány éves szakmai tapasztalattal rendelkező fiatalok számára.

Felsőfokú végzettséggel rendelkező munkavállalók ismerhették meg a különböző gazdasági, magán-, multi-, valamint állami szférák kínálatait, lehetőségeit – ezt a célt szolgálta az állásbörze. Számos cég kínál szakmai gyakorlatot a hallgatók számára, lehetőséget teremtve az elméleti tudás alkalmazására.
A két napon át tartott rendezvény teret biztosított a hallgatók számára, hogy felkészülhessenek az állásbörzére, valamint álláskeresésre. A felkészítő napon Szőcs Mátyás István, Hargita Megye Tanácsa Menedzsment Vezérigazgatóságának vezetője Vállalj munkát itthon! című előadását hallhatták, valamint az Avon Románia munkatársai szépségsaroknál mutatták be, hogy milyen smink való egy állásinterjúra, emellett önéletrajzhoz való fénykép készítésére is lehetőség volt. A felkészítő napot Dávid Ede, a Sapientia egy korábbi marketing szakos hallgatója zárta, aki személyes tapasztalatát mesélte el a vállalkozásával kapcsolatosan.
Mihály Gergő, a Hallgatói Ön­kormányzat elnöke elmondta, „az egyetemi állásbörzén 27 cég vett részt, amely közel 200 főt mozgatott meg. Az egyetemen található szakok köré épült a cégek kiválasztása, hogy a hallgatók olyan szakmai álláshirdetéseket hallgathassanak meg, amelyeken épp tanulnak, vagy már diplomát szereztek”.
Akadt olyan hallgató is, aki már a 10. osztály befejezésével bekerült nyári munkára egy csíkszeredai céghez. Attól kezdve ott vett részt a szakmai gyakorlaton és iskola mellett, szabadidejében is bedolgozott. Csilip Júlia elsőéves általános közgazdaság szakos hallgató, aki az egyetem kezdetével sem hagyta ott a céget, elmondta, hogy az állásbörzén nagyon sok volt az érdeklődő a cég iránt, voltak, akik már céltudatosan önéletrajzzal érkeztek. A szaktudás előnyt jelent a tervezőirodába, szükséges a felsőfokú végzettség, valamint előnyt jelent, ha valaki ért a szerkesztői programokhoz. A jövőre tekintve szívesen dolgozna továbbra is a cégnél, viszont szeretne olyan körben is elhelyezkedni ahol felsőfokú végzettségét fel tudja használni.
Elmondása szerint munkahelye a második-harmadik otthona, nagyon szeret ott dolgozni a családias baráti munkaközösségben, ajánlja bárkinek, aki szereti a jó kedvet és szeret örömmel dolgozni.

Boros Szilvia

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek