Egyetembörze online

Bel-és külföldi hallgatók tapasztalatait ismertették

123

A Csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsa online egyetembörzét tart a végzős diákok számára. Külföldi és belföldi egyetemek szakjairól számolnak be ott tanuló hallgatók, illetve válaszolnak a felmerülő kérdésekre.

Már hétfőn elkezdődött a Csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsa által szervezett online egyetembörze. Az azonos nevű Facebook-csoportban jelentkeznek mindennap élőben a hallgatók, belföldi és külföldi egyetemekről egyaránt. Az előadásokon élőben is részt lehet venni, illetve utólag is megtekinthető a csoporton belül.
A legtöbb előadó a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem hallgatója, de tapasztalataikat megosztják Csíkszeredában, Bukarestben, Nagyváradon, Marosvásárhelyen, valamint Magyarországon, illetve Dániában tanuló diákok is. A hallgatók bemutatják az általuk választott szakot, beszámolnak a felvételiről, ismertetik tantárgyaikat, beszélnek a diákközösségről, illetve arról, hogy milyen más szabadidős tevékenységeket nyújt az egyetem.
Mára már több mint 350 tagja van a csoportnak, de folyamatosan csatlakoznak, a legtöbben utólag nézik vissza a rögzített előadásokat.
− Sok olyan diák van, aki képtelen dönteni, és nem tudja, hogy hol folytatná tanulmányait. Mivel ebben az időszakban az egyetemeknek nem volt lehetőségük nyílt napokat szervezni, ezért szerveztük meg online ezt az egyetembörzét, hogy valamiképp segítséget nyújtsunk a végzős diákoknak – mondta lapunknak Bartalis Orsolya, a Csíkszeredai Középiskolások Diáktanácsának elnöke.
A május elején megszervezett online sulibörzéjük is nagy népszerűségnek örvendett: közel 800 tagja van a csoportnak, és még a mai napig is csatlakoznak, hogy megnézhessék a videókat.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.