Egyesületbe tömörülnek a zöldség- és gyümölcstermesztők

Az összefogásnak mindig van eredménye

120

Egyesületbe tömörül a zöldség- és gyümölcstermesztők egy csoportja a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete és a csíkmadarasi kertészet kezdeményezésének köszönhetően. Ezáltal több fejlődési lehetőség nyílhat a termelők számára. Hargita Megye Tanácsa támogatja a csíki egyesület létrejöttét, erről egyeztettek tegnap Csíkmadarason – adta hírül közleményében a megyei tanács sajtószolgálata.

Illusztráció Fotó: HN-archív

A közös találkozón Hargita Megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba köszönetét fejezte ki azoknak, akik eljöttek a társulattal való beszélgetésre, továbbá kifejtette, hogy számíthatnak a megyei tanács támogatására, segítségére.

– A megyei tanács önök mellett áll. Az elmúlt tíz évben több hasonló társulás létrejötténél tudtunk segédkezni, és hiszem azt, hogy ezek eredményes munkát végeznek – jelentette ki az elöljáró.

Becze István, a Székely Gazdaszervezetek Egyesületének elnöke szerint azért fontos egy ilyen szervezetet létrehozni, mert ez tudná képviselni a Csík környékén dolgozó zöldség- és gyümölcstermesztőket.

– Célunk, hogy minél több családi gazdaság legyen, a helyi fogyasztást minél inkább a helyi termelőktől tudjuk biztosítani – mondta.

Borboly Csaba hozzáfűzte, hogy az összefogásnak mindig van eredménye.

– Abban bízunk, hogy az egészséges csíki helyi termék ott lehet az asztalunkon az összefogás eredményeként is – fejtette ki. A tanácselnök szerint most a legnagyobb kihívás az értékesítés, de összefogásban, együtt minden könnyebb. Továbbá arra kérte a családi vagy akár amatőr termelőket, hogy társuljanak a csíki zöldség- és gyümölcstermesztők egyesületéhez. – Igyekszünk erősíteni az összefogást, igyekszünk olyan jó példákkal szolgálni, amelyek segítenek és lehetőséget adnak az értékesítésre. Egy optimális családi gazdálkodás működésére hívjuk Önöket – hangsúlyozta Borboly Csaba.

A helyszínen készült videó itt tekinthető meg:

HN-információ

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.