Egyértelmű MAC-siker

66

Sima hétgólos győzelmet aratott a MAC Budapest a Csíkszeredai Sportklub ellen a jégkorong MOL Liga alapszakaszának hajrájában. A budapesti alakulat sokkal nagyobb fordulatszámon pörgött, aminek köszönhetően esélyt sem adtak a kék-fehéreknek.

Óriási volt a két csapat közti tempókülönbség Fotó: Pál Zoltán

A Csíkszeredai Sportklub – MAC Buda­pest jégkorong MOL Liga-összecsapás felvezetéseként a Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete különdíjjal lepte meg Moldován Ervint, a kék-fehérek csapatkapitányát, akinek ezen összecsapás volt a 400. MOL Liga-meccse.
A találkozó első percében pedig azt láthatta a közönség, hogy a vendégek kapusa, Arany kellett párszor a játékba avatkozzon. Majd a második percre ráfordulva, az első vendégakció azonnal gólt hozott: Terbócs korcsolyázta le a védőket, majd mattolta Ruczujt. Innentől kezdve egy nagyon egyoldalú mérkőzés kezdett kialakulni. Ráadásul a negyedik percben Nagy Gergő kék vonalas lövését még hárította Ruczuj, de a kipattanóra jól érkező Nagy Krisztián lövése újfent a hálóban kötött ki. A MAC-fölény állandósult, Ruczuj állta a sarat. A Sportklub rendre csak kontrákból tudott el-el jutni a vendégek kapujáig, egy ilyen akció végén Péter R. rontott ziccert. A játékrész végén nagyon közel került a szépítéshez a hazai alakulat, de emberelőnyben Korenko, Valchar és Wood sem volt elég pontos, kecsegtető helyzetben.
A második harmadra ritmust váltott a vendégalakulat. Azonnal góllal is nyitottak, majd Ruczuj helyére Onodi állt be. A MAC olykor öt az öt ellen is felállt, míg a túloldalon továbbra is kontrák maradtak tartalékban. Moldován és Wood is élhetett volna ezzel, de nem tette. Majd jött a büntetés. Ruikka, Bödök, illetve Keresztury góljai lezárták a meccset.
Az utolsó harmad, az első kettővel ellentétben, némiképp kiegyenlítettebb lett. Gólt viszont csak a vendégek szereztek. A B közép viszont tisztességgel végigszurkolta a mérkőzést, az eredménytől függetlenül, majd a végén felcsendült a székely himnusz is. Ahogy egyik MAC-os játékos fogalmazott: „úgy tudják énekelni a székely himnuszt, hogy mindig libabőrös lesz a hátam”.

Eredmények

Péntek: Csíkszeredai Sportklub – MAC Budapest 0–7 (0–2, 0–4, 0–1) /Terbócs (2., 22.), Nagy K. (4.), Ruikka (27.), Bödök (35.), Keresztury (38.), Nagy G. (42.)/; Debreceni HK – HK Belgrád 5–3 (0–1, 3–0, 2–2) /Németh A. (26.), Brown (31.), Schultz (37., 59.), Koszourov (44.), illetve Deszpotovics (9.), Bjelogrlics (46.), Turcotte (54.)/; Újpest – Ferencváros 4–5 (0–1, 3–3, 1–1) /Nemes (24.), Benk (30., 60.), Hebar (38.), illetve Tendler (8., 49.), Sumi (25., 36.), Jabornik (30.)/; Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék 1–7 (1–3, 0–2, 0–2) /Kiss P. (5.), illetve Sági (1.), Láda B. (3.), Pavuk (12.), Miskolczi (30., 46., 53.), Sakaris (31.)/.
Szombat: DVTK – Belgrád 9–1 (5–0, 2–0, 2–1) /Magosi (4.), Tóth A. (5., 33., 49.), Pavuk (8., 26.), Sági (10., 45.), Joe (19.), illetve Szalij (44.)/.
A Galaci Dunărea – MAC Budapest, illetve a Debreceni HK – Fehérvári Titánok mérkőzések tegnap este lapzárta után értek véget.
Ma a Brassói Corona – MAC Budapest (18.30), illetve az Újpest – Dunaújvárosi Acélbikák (19) összecsapásokat rendezik.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.