Egyenlített a Debrecen

Kezd a Sportklub is

60

Kiegyenlített mérkőzést vívott másodjára is egymással a Debreceni DEAC és a Gyergyói HK a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjének második meccsén, ám ezúttal a hajdúságiak örvendtek. A Csíkszeredai Sportklub ma kezdi a nagy harcát a Brassói Corona ellen.

Javulnia kell a Sportklubnak a siker érdekében Fotók: László F. Csaba

Míg a Gyergyói HK túl van már második Erste Liga negyeddöntő meccsén, addig a Csíkszeredai Sport­klub ma kezd. A GYHK hátrányból előnybe került, míg a Sportklub pályaelőnyét szeretné megtartani.

Szoros meccs másodjára
Kedd este meglepetésként ható gyergyói győzelem született Debrecenben a jégkorong Erste Ligában, amelyen Mircea Constantin másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt döntött a Gyergyói HK javára.
Tegnap este a párharc második meccsén ez bravúrnak számít. A hazai csapat ezúttal jóval határozottabban lépett jégre, többször próbálkoztak, mint a piros-fehérek, de ezek nem jártak sikerrel, miként a vendégoldalon sem esett találat. A második felvonásban viszont erődemonstrációt tartott a DEAC: kétszer annyit lőttek kapura, mint a GYHK, alaposan megdolgoztatták Gorjacsevszkit, végül a 35. percben Markov révén megszerezték a vezetést. Az utolsó felvonásban mindent megpróbált a GYHK az egyenlítésért, de Hetényi lehúzta a rolót.
A párharc így 1–1-ről folytatódik két gyergyói meccsel.

Élesbe fordul a játék
Miután kedd este a Csíkszeredai Sportklub elrontotta a főpróbáját a Brassói Corona ellen a román bajnokság alapszakaszának utolsó egymás elleni meccsén, mától azon a meccsen mutatott hibákat nem szabad elkövetniük a kék-fehéreknek.
Vaclav Novak együttese kedden egy kitűnő közbülső harmadot tudott, amikor számtalan gólszerzési lehetősége volt, és gyakorlatilag ekkor jégbe döngölhette volna ellenfelét. A helyzetek viszont sorra maradtak ki, és a Cenk alattiak a csapat védekezésbeli hibáit gólokkal büntette, hogy végül elvigyen két pontot.
A szezon során számtalan alkalommal találkoztak már, és fennáll annak a lehetősége, hogy akár a román bajnokság elődöntőjébe is összekerüljenek.


Brassóban nem tudott egy alkalommal sem nyerni a Sportklub, sőt a pontszerzés közelében sem igazán nyert. Hazai pályán is kétszer már megviccelte a Corona a Sportklubot. Igaz, a szezon eddigi legfontosabb meccsét, a Románia-kupa fináléját, a csíkiak magabiztosan hozták.
Arra viszont fel lehet készülni, hogy pikáns, kemény ütközésekkel teli párharcnak nézünk elejébe, ahol az indulatokat igencsak kordában kell tartsák a felek, hiszen minden apróságnak jelentősége lesz. Nem beszélve a speciális játékokról.
A Csíkszeredai Sportklub – Brassói Corona párharc során a kék-fehérek pályaelőnyt élveznek, és az első találkozóra ma 17 órától kerül sor a Vákár Lajos Műjégpályán, majd péntek este 18.30-tól jön a második felvonás.
Ugyancsak ma további két párharc is elkezdődik: 19 órától a Ferencváros – Vienna Capitals II., 19.30-tól az Újpest – Fehérvári Titánok mérkőzést rendezik. Minden párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek