Egyenlítésre hajt a GYHK

Söpört az Újpest is

28

Három párharcban söprés történt a jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében, míg a Gyergyói HK és a Debreceni DEAC vérre menő csatát vív egymással. A piros-fehérek legutóbbi idegenbeli vereségükkel hátrányba kerültek, így ma, ezúttal hazai pályán, győzelmi kényszerben lépnek jégre.

A Csíkszeredai Sportklub, a Ferencváros-Telekom után az Újpest is csatlakozott a jégkorong Erste Liga elődöntős csapatai közé, miután szerda este negyedik mérkőzésén is győzni tudott a Fehérvári Titánokkal szemben. Ez azt jelenti, hogy a négy párharcból három söpréssel dőlt el.
Az egyetlen nyitott kérdés, a negyeddöntőben, a Gyergyói HK – Debreceni DEAC párharcát illeti. Itt a hajdúsági alakulat az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában 3–2-es előnyre tett szert. Ennek fényében a Gyergyói HK a hatodik meccsen győzelmi kényszerben lép pályára hazai környezetben. A pénteken 18.30 órától kezdődő összecsapáson a Mikael Tisell által vezényelt piros-fehér alakulatnak kötelező módon győznie kell, hiszen ellenkező esetben búcsúznak a sorozattól. Amennyiben sikerül behúzni a találkozót, akkor vasárnap este Debrecenben rendezik a mindent eldöntő hetedik találkozót.
Az elődöntő párharcai a tervek szerint jövő héten kezdődnek. Elsőként a Ferencváros fog ellenfelet választani, majd a második Újpest. A már biztos továbbjutó Csíkszeredai Sportklub nem fogja élvezni a pályaelőnyt a sorozat e szakaszában.
A csíki csapat ugyanakkor nem maradt mérkőzés nélkül a hétvégére. Pénteken este 18.30 órától hazai környezetben a román bajnokság keretében fogadja a Sapientia U23 alakulatát.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek