Egyéniben arany, párosban bronz

Remekeltek a teqball-világkupán a székelyek

41

Nagyszerű eredményekkel térhettek haza a székelyföldi teq­ballosok a franciaországi Reims­ben rendezett teqball-világkupáról. Egyéniben Szécsi Barna aranyérmes, míg párosban a Lázár Zsolt–Ilyés Szabolcs duó a harmadik lett. Két évvel ezelőtt fordítva osztottak lapot az első budapesti világkupán.

A teqball-világkupán a Romániát képviselő székely érmes küldöttség

Reims adott otthont idén a teqball-világkupa küzdelmeinek, amelyen ezúttal is voltak székelyföldi versenyzők. Míg két évvel ezelőtt az első teqball-világkupán, Budapesten, Lázár Zsolt egyéniben bronzérmet, addig párosban Ilyés Szabolcs és Szécsi Barna bronzérmes lett.
Ezúttal viszont a székelyud-
varhelyi, aki az FK Székelyudvarhely teremlabdarúgója, Szécsi indult egyéniben, és remek teljesítményt nyújtott. A szervezők a negyven ország képviselőjét ötfős csoportokba osztották be, amelyet Szécsi szettveszteség nélkül hozott, akárcsak a későbbiekben, megnyerve a nyolcaddöntőt, a negyeddöntőt és az elődöntőt. A fináléban a magyarországi Sipos Árpáddal nézett farkasszemet, aki szintén remekelt a tornán. A fináléban Szécsi 20–11 és 20–15 arányban verte Sipost, behúzva a győzelmet.
Párosban ezúttal a székely­ke­resztúri Lázár Zsolt és a szé­kely­udvarhelyi Ilyés Szabolcs állt asztal mögé. Ők is könnyedén vették a csoportkört és jutottak be a nyocaddöntőbe és meneteltek az elődöntőig, a kameruni és a spanyol párost legyőzve. Az elődöntőben viszont a Marojevics/Mitro montenegrói páros útjukat állta és két szettben vereséget szenvedtek. A kisdöntőben viszont már esélyt sem adtak a brazil párosnak, akiket 20–11 és 20–11 arányban legyőzve zsebelték be a bronzot. A párosok tornáját végül a montenegróiak húzták be a fináléban a magyar – Blázsovics Ádám, Bányik Csaba – párost legyőzve.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek