Egyéni sorsok alakítása félezer oldalban: Élet adta témakörök

52

Újabb könyve jelent meg idén Cseke Gábor írónak Hadiösvények tegnap és ma címen. A Hargita Népe Kiadó gondozásában megjelent mű mintegy folytatása a Sorsok könyve elnevezésű munkájának. Tegnap délután 17 órától kezdődően a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtárban Sarány István, a Hargita Népe napilap főszerkesztője beszélgetett Cseke Gábor publicistával.

Cseke Gábor legújabb könyvét – Hadiösvények tegnap és ma – a Kájoni János Megyei Könyvtárban mutatták be. Az idén napvilágot látott munka mintegy folytatása a 2016-ban megjelent Sorsok könyvének. A sorsok könyve tartalmilag három részre tagolódik, emberi sorsokat, illetve alkotások sorsait kívánja bemutatni. A Hadiösvények tegnap és ma alcíme alapján újabb olvasónaplókat tartalmaz. A huszonkét írás több időszerű gondolat és téma köré épül fel: nemcsak az 1956-os magyar forradalom eseményeivel foglalkozó irodalmi művek elemzéséről olvashatunk, hanem a 20. századi emigráció és migráció alakulásáról és közéleti-irodalmi percepciójáról is.
Az írások egy része Cseke Gábor könyvtári tevékenységének is köszönhető: a Kájoni János Megyei Könyvtárban általa vezetett olvasókörök alatt született meg több ötlet, merültek fel olyan témakörök, amelyeket érdemesnek látott érinteni.
− Több visszhang is érkezett a munkáimmal kapcsolatban. Sokan úgy vélekedtek, hogy valósággal felkeltettem az érdeklődésüket egy-egy irodalmi mű iránt. Úgy gondolom, ha ez megtörtént több emberrel is, akkor már megérte – vélekedett Cseke Gábor költő, író, publicista és szerkesztő.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek