2021, január 25, hétfő.
custom_html_banner1

Egyelőre nem lesz ideiglenes alpolgármester

Ameddig le nem jár Mezei János polgármester 60 napos tisztségéből való felfüggesztése, nem tárgyalnak egy ideiglenes alpolgármester kinevezéséről – egyezett meg kedd esti megbeszélésén a gyergyószentmiklósi önkormányzati testület RMDSZ- és MPP-frakciója. Kifejtették, megvárják, hogy a felfüggesztés lejártát követően gyakorolhatja-e hivatását a polgármester, majd újratárgyalják az ügyet.

Megegyeztek a frakciók. Egyelőre nincs döntés Fotó: Archív
Megegyeztek a frakciók. Egyelőre nincs döntés Fotó: Archív

[dropcap]A[/dropcap]mint arról már beszámoltunk, korábban a gyergyó­szentmiklósi önkormányzat RMDSZ-frakciója kérte egy ideiglenes alpolgármester kinevezését, mondván, Mezei János polgármester hiányában hatékonyabb munkára lenne szükség a városházán.
Úgy érveltek, a város érdekeit kell szem előtt tartani, véleményük szerint pedig nem vezet jóra, ha Nagy Zoltán alpolgármester egyedül kénytelen végezni a feladatokat. Az RMDSZ-frakció legutóbb nyílt levelet intézett az MPP gyergyószentmiklósi képviselő-testületének, amelyben ismételten hangot adtak kérésüknek.
A két frakció kedd este megbeszélést tartott az ügyben, eldöntötték: Mezei János tisztségéből való 60 napos felfüggesztésének lejártáig, azaz augusztus 5-ig nem tárgyalnak, és semmiféle döntést nem hoznak a témában.
– Úgy egyeztünk, hogy a felfüggesztés végéig mellőzzük a témát, majd látva, hogy a polgármester visszakerül-e a funkciójába, avagy nem, újratárgyaljuk az ügyet – fejtette ki Bajkó László, a gyergyószentmiklósi RMDSZ-frakció tagja.
Hozzátette, egyelőre megsaccolni sem tudják, hogy mi fog történni augusztus 5. után, abban azonban biztos, hogy továbbra is fenntartják a korábban megfogalmazott álláspontjukat.
– A 2014–2020-as pályázati időszakban vagyunk, és nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy olyan személyt nélkülözzünk, aki hathatós segítséget tud nyújtani ezen a téren – jegyezte meg Bajkó.
Simon Katalin, a gyergyó­szent­miklósi önkormányzat MPP-frakciójának vezetője lapunknak hangsúlyozta: ameddig nem körvonalazódik egy biztos út, addig nem kívánnak változtatásokat alkalmazni.
– Egyelőre nem látjuk értelmét a változtatásnak, azonban ha a jelenlegi helyzet hosszú távon is megmarad, nyilván felül kell bírálnunk elképzeléseinket – mutatott rá.
Mint ismeretes, a Hargita Megyei Törvényszék helyt adott Mezei János azon kérésének, hogy hatósági felügyeletre enyhítsék az ellene foganatosított intézkedéseket. A döntést megfellebbezte az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA), amelynek helyt adott a Marosvásárhelyi Ítélőtábla.
A fellebbezés értelmében a polgármester házi őrizetet ugyan nem kapott, de a 60 napos hatósági felügyelete alatt nem gyakorolhatja tisztségét.

Kertész László

Kapcsolódó cikkek:

14,353RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb