Egyelőre nem drágul a szolgáltatás

Befűtöttek Székelyudvarhelyen

46

Akárcsak az előző években, október első napjaiban elkezdődött a fűtési idény Székely­udvarhelyen. A hét elején már számos tömbházban kimelegedtek a fűtőtestek, de egyelőre alacsonyabb hőfokkal és csak néhány óráig fűtenek.

Rendszerint október első napjaiban adtunk hírt arról, hogy el kellett indítani a fűtést a tömbházlakásokban. Idén sem történt másként, október második napjára bekapcsolták a távfűtést a Tábor lakótelepen, a Sziget, a Tamási Áron, illetve a Kórház negyedekben, valamint a Bethlen lakótelep egy részén. A távhőszolgáltatás beindításához szükséges feltételek (5 egymást követő éjszaka 10 Celsius-fok alatti hőmérséklet az adott településen) jócskán teljesültek, és a lakószövetségek jó része kérte is a melegítést – tájékoztatott a városgazdálkodási vállalat, az Urbana Rt. vezérigazgatója, Hadnagy Gábor, aki még hozzátette: a hónap közepére várhatóan az egész városban beindul a fűtés, erre technikailag is készen állnak. Egyelőre őszi-téli üzemmódban fűtenek, ami azt jelenti, hogy 5:00–10:00 óra, illetve 17:00–22:00 óra között „érkezik” a lakásokba a 21 Celsius-fokos meleg.
Nagyobb beruházás nem történt ebben az évben a székelyudvarhelyi távfűtési hálózaton. Mindössze két lépcsőházban sikerült kiépíteni a takarékosabb és hatékonyabb vízszintes elosztású rendszert. Több tömbházból is jelezték az igényt, de csak ott valósulhat meg az átszerelés, ahol a lépcsőház minden egyes – még távfűtési hálózaton lévő – lakója egyetért a beruházással – tudtuk meg a vezérigazgatótól. A tavalyinál jóval kevesebben váltak le a hálózatról, mindössze 23 ilyen eset volt, és három lakás kérte a visszacsatlakozást. Jelenleg 1946 háztartás van a távfűtési hálózaton – közölte Hadnagy Gábor. A vezérigazgató elmondta, nem drágult meg a hőszolgáltatás, a hőenergia gigakalóriánkénti lakossági ára 198,33 lej maradt. Székelyudvarhelyen általában április közepéig tart a fűtésszezon.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek