Egyedüli első az FK

Egy győzelem, egy vereség

78

Ellentétes mérkőzéseken vannak túl a megyei csapatok a labdarúgó harmadik liga hetedik játéknapján. Az FK Csíkszereda Magyari duplájával győzött Tordán, míg a Székelyudvarhelyi FC hazai pályán kapott ki. Botlott Nagybánya és Lénárdfalva, így az FK három ponttal vezeti bajnokságot.

Gólhelyzet nélkül hozta le meccsét az SZFC. Vereség lett a vége Fotó: szfc.ro

Üres lelátók előtt rendezték meg Tordán az Arieșul – FK Csíkszereda harmadik ligás labdarúgó-mérkőzést, amely első perceiben nemcsak a gyepszőnyeg állapota, hanem a két csapat mutatott játéka is hagyott kívánnivalót maga után a helyi beszámolók szerint. A meccs első felében a hazaiaknak volt több helyzetük, majd a 21. percben Nagy beadását Magyari értékesítette. Innentől kezdve az FK igyekezett távol tartani kapujától ellenfelét, s tette ezt sikerrel. A térfélcserét követően megint a hazaiak voltak aktívabbak, majd mikor megrázta magát az FK, akkor Magyari duplázott eldöntve a három pont sorsát.
A Székelyudvarhelyi FC hazai pályán fogadta az idén gyengélkedő Szászhermányi AFC-t. A vendégek viszont ezúttal nagyon hamar vezetéshez jutottak, majd tovább növelhették volna előnyüket, de a hazai kapus a helyén volt. A félidő második felére kiegyenlített lett a játék képe, de az SZFC nem volt veszélyes. Sőt a második félidő elején újból a vendégek voltak aktívabbak, majd a hajrához érkezve remekül ölték az időt, bezsebelve a győzelmet.
Az FK Csíkszereda a következő fordulóban rangadót vív hazai környezetben Lénárdfalva ellen, míg az SZFC a Tasnádi Unirea vendége lesz.

Csíkba jöhet a Dinamo!
A múlt héten írtuk még, hogy az FK Csíkszereda elnöke, Szondy Zoltán azon dolgozik, hogy támogatót szerezzen a városi stadi­on világító-berendezésének vásárlása érdekében, hogy a csapat hazai pályán játszhassa a Bukaresti Dinamo elleni Románia-kupa nyolcaddöntő mérkőzést. A klubelnök a Marosvásárhelyi Rádiónak nyilatkozva kifejtette, hogy kilencven százalékban itthon lesz a találkozó megrendezve. Ez a hét folyamán véglegesen eldől.

Labdarúgó 3. Liga, 7. forduló
Székelyudvarhelyi FC – Szászhermány 0–1 (0–1) /Alupoaie (7.)/.
Az SZFC felállítása: Tudose – Musea (Tankó, 67.), Mintaș, Bolozan, Locotuș, Péter (Vékás, 70.), Stăncuțu, Acatrinei, Györgydeák, Chifu (Cucuruzan, 81.), Bálint (Ungur, 88.).
Tordai Arieșul – FK Csíkszereda 0–2 (0–1) /Magyari Szilárd (21., 85.)/.
Az FK felállítása: Bordás – Majzik, Mitra, Kovács, Veres, Fabio, Eder, Pál (Berde 80.), Györgyi (Csegőldi 76.), Magyari (Barta 89.), Nagy (Antal 66.).
A forduló további eredményei: Marosvásárhelyi MSE – Kolozsvári Sănătatea 2–3, Besztercei Gloria – Szászrégeni Avântul 1–1, Dési Unirea – Tasnádi Unirea 3–2, Radnóti SK – Medgyesi Gaz Metan II. 1–3, Kolozsvári CFR II. – Lénárdfalva 7–3, Nagybányai Minaur – Barcarozsnyói Olimpic Cetate 0–0.
A bajnokság élmezőnye: 1. FK Csíkszereda 18 pont, 2. Lénárdfalva 15, 3. Nagybánya 15 … 9. Székelyudvarhelyi FC 8.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek