Egyedi elgondolás, nagy kaliberű tervek

Design-kiállítás a Megyeháza Galériában

486

Tegnap délután megnyílt a Kaliber | design című kiállítás a csíkszeredai Megyeháza Galériában. A tárlat keretében a formatervezés különböző ágazatait hozzák közelebb a nézőhöz, egyfajta ízelítőt nyújtva a mérnöki munka és a képzőművészet kapcsolatából.

Érdeklődők a tárlaton. Székely dizájn Fotók: László F. Csaba

Kaliber | design címmel nyílt kiállítás tegnap délután a csíkszeredai Megyeháza Galériában. A képzőművészeti alkotások helyét ezúttal különböző medálok, bútorok és táskák vették át, bemutatva a formatervezés változatos világát.
Burján Zsolt dizájner lapunk kérdésére elmondta: a hét kiállító egyfajta ízelítőnek szánja a tárlat anyagát, mivel a hosszú távú céljaik között szerepel egy tematikus rendezvénysorozat elindítása a megyeszékhelyen.

– Az itt látható tárgyak és tervek azt mutatják, hogy a mérnöki munka és a képzőművészet nem áll messze egymástól. Ízelítőt szeretnénk nyújtani az érdeklődőknek a tárlaton részt vevő hét alkotó aktuális munkáiból, és felhívni a figyelmet arra, hogy értékes munkák születnek térségünkben ezen a terülten, emiatt is szeretnénk létrehozni az erdélyi formatervet, formavilágot – ecsetelte Burján Zsolt, aki szerint fontos lenne, ha a hazai dizájnerek, lakberendezők, divattervezők, építészek egyedi látásmódját országszerte megismernék.
A tárlaton zömében csíkszeredai alkotók munkái tekinthetők meg, de gyergyószentmiklósi kiállító is gyarapítja a csapatot. Mint megtudtuk, a Kaliber-tárlat csak bemelegítő a további nagy kaliberű tervekhez. Idén ősszel ugyanis útjára indítanák a Design Hét elnevezésű programsorozatot Csíkszeredában, amelynek keretében a környéken élő és dolgozó formatervezők, divattervezők, építészek, belső építészek, kertépítészek számára biztosítanának megmutatkozási lehetőséget.


– Jó lenne, ha kapcsolatrendszerek alakulnának ki a formatervezés képviselői között, így minden tervező gond nélkül le tudná gyártani a megálmodott tárgyakat. Amint az a kiállítási anyagból is látszik, nem dolgozunk átalakított anyagokkal, egyedi ötleteink vannak – mutatott rá Burján Zsolt, aki szerint a trendek követése kihagyhatatlan ebben a műfajban.
Az érdeklődők március 27-ig csemegézhetnek Miklós Kata, Sándor Attila, Csiby Zsolt, Szász István, Molnár Zsolt, Csiszer Attila és Burján Zsolt munkáiból.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek