Egy vagy két kieső lesz

67

A Magyar Jégkorong Szövetség pontosítást kért a nemzetközi szövetségtől a Top Divíziós világbajnokság kiesési rendszeréről. Az oroszországi vébéről nem biztos, hogy egy csapat esik ki a Divízió I/A-ba, ahonnan így értelemszerűen lehet, hogy csak egy csapat jut fel az elit csoportba.

Bravúr kell a világaelitben maradáshoz
Bravúr kell a világaelitben maradáshoz

Szabályértelmezést kért a nem­zetközi szövetségtől (IIHF) a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) a 2017-es Top Divíziós világbajnokság kiesési rendszerének tárgyában. Ugyan még az elmúlt év szeptemberében a Dubrovnikban tartott IIHF féléves kongresszusán született egy döntés az elit csoportból való kiesés mikéntjéről, ám ennek többféle értelmezése létezett, ezért kért az MJSZ újabb tájékoztatást, részletes indoklást és értelmezést a nemzetközi szövetségtől. A szabályértelmezés a keddi nap folyamán az IIHF honlapján is megjelent.
Amennyiben az idei Top Divíziós vébé B jelű csoportjában – amelyben a magyarok is szerepelnek – Franciaország és Németország is elkerüli az utolsó helyet, akkor a 8. helyezett, azaz a csoportutolsó esik ki az A csoport 8.-jával együtt, és helyükre a Divízió 1/A-ból az első kettő jut fel.
Ha az idei Top Divíziós vébé B csoportjának 8. helyén a franciák vagy a németek végeznek, a másik viszont a 6. vagy jobb pozícióban zár, akkor az A és a B csoport 7. helyezettje közül a rosszabb mérleggel záró gárda esik ki az A csoport utolsójával, és helyükre a Divízió 1/A-ból az első kettő jut fel.
Csak akkor lesz egy kieső az idei Top Divíziós világbajnokságról és egy feljutó a Divízió 1/A-ból, ha az elit vébé B csoportjában a jövő évi vébé két rendezője, Franciaország és Németország végez a 7. és 8. helyen valamilyen sorrendben. Ez esetben az A csoport utolsó helyezettje esik csak ki, helyére a Divízió 1/A győztese jut fel.
Mivel a 2017-es top Divíziós vébét Franciaország és Németország közösen rendezi, a módosítási javaslat a kiesésük elleni védettségre irányult.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek