Egy takaró is nagy segítség

Mélyszegénységben élő gyermekeknek gyűjtenek

222

A Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálatának munkatársai puha takarókat gyűjtenek mélyszegénységben élő csíkszeredai gyermekeknek. Péter Róbert Hargita megyei koordinátor lapunk megkeresésére elmondta: a Xántus János Általános Iskolába járó, hátrányos helyzetű gyermekeket segítenék, hiszen sokan fáznak otthonukban.

A Gyulafehérvári Caritas Csa­ládsegítő Szolgálatának munkatársai huszonnyolc meleg takaróval lepné meg a csík­szeredai Xántus János Általános Iskolába járó, hátrányos helyzetű gyermekeket. Ebben kérik a lakosság közreműködését.
Péter Róbert, a Családsegítő Szolgálat Hargita megyei koordinátora érdeklődésünkre elmondta: a tapasztalatok azt mutatják, hogy a szegény családból származó gyermekek fáznak otthonukban, őket támogatnák.
– Januárban indult el az egyéni fejlesztésekre épülő projektünk, amelyet a Xántus János Általános Iskolával együttműködve valósítunk meg. Ez a program főként a felzárkóztatásra épül, mivel a nehéz sorban élő fiatalok jellemzően abbahagyják tanulmányaikat, és az ide járó gyerekek 98 százaléka hátrányos helyzetű. A foglalkozások során szembesültünk a mélyszegénység úgymond „gyakorlatias oldalával” – számolt be Péter Róbert, megjegyezve: a gyermekekkel foglalkozó kolléganők számoltak be arról, hogy takarókra lenne szükség.
Mivel az egyéni fejlesztéseket szolgáló pályázati keretbe nem fér bele a takarók megvásárlására szükséges összeg, a családsegítő szolgálat munkatársai az adományozókhoz fordulnak.
– Az erdőaljai tagozatnak gyűjtünk. Ezek az első-második osztályos diákok nagyon ritkán kapnak bármilyen meglepetést. Jutalomprogramunk során a kolléganők elvitték őket süteményt enni, és nagyon megható volt azt látni, hogy mennyire sokat jelentett nekik ez a mások számára mindennapi gesztus – számolt be Péter Róbert, akitől azt is megtudtuk, hogy december 20-ig szeretnék átadni a takarókat.
– A gördülékeny lebonyolítás érdekében arra kérek mindenkit, ne az iskolához vigye a felajánlott pokrócokat. A 0731–005684-es telefonszámon lehet egyeztetni ez ügyben – hangsúlyozta a megyei koordinátor.
A Caritas Családsegítő Szolgálata évente több ezer gyermeket, fiatalt lát el prevenciós és fejlesztő szolgáltatásokkal.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek