Egy személy meghalt, öten súlyosan megsérültek

114

Egy személy halálával végződő baleset történt tegnap a Hargitán, Csíkszereda és Szentegyháza között, a Kalibáskőnél. A szerencsétlenség következtében öt személyt életveszélyes állapotban szállítottak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba – közölte lapunkkal Alina Ciobotariu, a Hargita Megyei Olt Sürgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője.

Két autó ütközött a Hargitán, a 13A jelzésű országúon. A járművekben összesen hat személy utazott, egyikük, egy idős nő a helyszínen életét vesztette, egy áldozatot műszaki mentésben jártas szakember szabadított ki a roncsok közül, míg négy személyt a rohammentő-szolgálat, valamint a megyei mentőszolgálat munkatársai vittek be a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházba.
Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője közölte, hogy egy négyéves gyermeket és anyját arc- és koponyasérülésekkel szállították be, a kisfiúnak feltehetően eltört az állkapcsa is. Három férfi is megsérült a balesetben, egyikük medencecsonttörést szenvedett, illetve a lábszára is eltörött, egy másik férfit combcsonttöréssel, a harmadikat pedig súlyos mellkassérüléssel szállították kórházba.
Gheorghe Filip rendőrségi szóvivőtől megtudtuk: a balesetet minden jel szerint a 40 éves szentegyházi S. A. okozta, amikor Csíkszereda irányából hazafelé tartva a menetiránnyal ellentétes oldalra hajtott, és a 66 éves csíkszeredai B. M. által vezetett autóval ütközött. Utóbbiban ült a 62 éves B. K., aki a helyszínen életét vesztette. Súlyosan megsérült a 4 éves csíkmindszenti B. A. és a 30 éves N. R., továbbá a csíkszeredai 38 éves B. A. A balesetet okozó férfi szintén megsérült.

Márk Boglárka

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.